Magistratii, REVOLTATI de Guvernul Orban! Instanţele suspenda activitatea în semn de protest

Publicat in Politica 21 Ianuarie 2020 609 ori
Google+ WhatsApp
Magistratii, REVOLTATI de Guvernul Orban! Instanţele suspenda activitatea în semn de protest
Magistratii, REVOLTATI de Guvernul Orban! Instanţele suspenda activitatea în semn de protest

În urma adunărilor generale care au avut loc marţi, 21 ianuarie, mai multe instanţe au decis să îşi suspende activitatea pe termen nelimitat, potrivit unor surse din sistem. Printre acestea se află şi Curtea de Apel Bucureşti şi Tribunalul Bucureşti, cea mai mare instanţă din ţară.

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că măsurile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.