ADIO, pensii, alocatii si salarii majorate! PNL se leaga tot de "mostenirea PSD"

Publicat in Politica 20 Ianuarie 2020 3848 ori
Google+ WhatsApp
ADIO, pensii, alocatii si salarii majorate! PNL se leaga tot de "mostenirea PSD"
ADIO, pensii, alocatii si salarii majorate! PNL se leaga tot de "mostenirea PSD"

Anunţul lui Ludovic Orban cu privire la alocaţii şi chiar la pensii stârneşte nemulţumire în ALDE, partid care a votat învestirea Guvernului Orban. Tudor Ionescu, consilier general în Capitală, consideră că argumentele liberalilor "scârţîie".

"Un lucru nu mi-e clar în privința dorinței #PNL de a face anticipate. Auzim reprezentanții din #guvern că spun constant: nu sunt bani pentru pensii, pentru alocații, dar cu toate acestea sunt bani pentru #anticipate? Undeva argumentele lor cam scârțâie", scrie Tudor Ionescu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că există bani prevăzuți pentru pensii în buget și că legislația este respectată, subliniind că PSD a trecut prin Parlament o lege a pensiilor care a arată un impact negativ pentru buget de 24 miliarde lei în 2020.

„Știți care este gaura pe care ne-a lăsat-o (guvernarea PSD) pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Au aprobat o lege fără sursă de finanțare. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră și asupra românilor. Da, sunt în buget banii de pensii”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește afirmația lui Mugur Isărescu conform căreia majorarea pensiilor poate fi făcută cu 4% și nu cu 40%, Florin Cîțu a afirmat că nu poate să fie de acord cu un scenariu.

„Domnul guvernator este un economist foarte bun și domnia sa se uită din punct de vedere al presiunilor pe buget. Domnia sa înțelege foarte bine ce înseamnă această presiune, această lipsă de finanțare în legea pensiilor. Deocamdată legea spune foarte clar: banii sunt acolo pentru pensii. Domnia sa a explicat un scenariu. Nu poți fi de acord cu un scenariu”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.