Scandal privind intenţia de reînfiinţare a echipei de fotbal la CSM Ploieşti. Vezi declaraţiile primarului Dobre şi viceprimarului Ganea!

Publicat in Politica 17 Ianuarie 2020 388 ori
Google+ WhatsApp
Scandal privind intenţia de reînfiinţare a echipei de fotbal la CSM Ploieşti. Vezi declaraţiile primarului Dobre şi viceprimarului Ganea!
Scandal privind intenţia de reînfiinţare a echipei de fotbal la CSM Ploieşti. Vezi declaraţiile primarului Dobre şi viceprimarului Ganea!

O propunere de reorganizare a activităţii la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, care ia în calcul crearea unor echipe de fotbal la nivel de seniori atât pentru băieţi cât şi pentru fete, a stârnit scandal în administraţia locală, dar şi în rândul suporterilor clubului Petrolul, care se tem că municipalitatea ar încerca să creeze o "clonă".

Informaţia a fost publicată iniţial de jurnalistul şi profesorul Dan Culicovschi, acesta afirmând că, din sursele sale, noua echipă de fotbal a CSM Ploieşti ar fi urmat să fie întiinţată în câteva zile şi avansând şi varianta ca fostul internaţional Pompiliu Stoica să fie antrenorul principal. Informaţia a stârnit imediat reacţii printre suporterii clubului Petrolul Ploieşti, care au reclamat că în timp ce echipa fanion, care actualmente luptă pentru promovarea în Liga 1, nu e susţinută, autorităţile ar încerca să creeze o competitoare, mulţi temându-se că ar putea fi vorba despre o "clonă", în contextul în care Primăria Ploieşti deţine drepturile aferente mărcii "Petrolul". Ţinând cont de situaţia financiară traversată de CSM, mulţi dintre ploieştenii care au lăsat comentarii au reclamat şi faptul că echipa de fotbal ar urma să genereze cheltuieli foarte mari, într-un buget care şi aşa nu acoperă toate nevoile.

Creditat drept iniţiator al proiectului, viceprimarul Cristian Ganea a declarat oficial, joi, că nu a avut legătură cu propunerea. El a precizat, totuşi, că în opinia sa informaţia a fost prezentată "denaturat" de o anumită parte a presei şi că "un oraş modern are nevoie de sport şi de baze sportive de calitate, dar şi de oportunităţi pentru a desfăşura activităţi sportive de orice nivel".

"Un proiect de reorganizare a activităţii sportive de la CSM Ploieşti a fost prezentat denaturat de o parte a presei, stârnind nemulţumirea suporterilor petrolişti. Nu înţeleg implicarea numelui meu în această reorganizare, nu am votat proiectul aprobat de către Comitetul de Coordonare al CSM Ploieşti, fiind vorba doar despre «bucătăria» internă a celor de la clubul sportiv. În plus, proiectul a fost dezbătut şi analizat de către toţi membri Comitetului de Coordonare, inclusiv de către reprezentanţii primarului Adrian Dobre. Sunt şi voi fi întotdeauna un susţinător al sportului şi al sportivilor, indiferent de nivelul competiţional la care îşi desfăşoară activitatea sau de clubul în care activează", a declarat viceprimarul Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti.

La rândul său, primarul Adrian Dobre a vorbit tot joi, într-o conferinţă de presă, despre această propunere, spunând că este un "proiect marca PSD care cu siguranţă va genera nişte scurgeri de bani către apropiaţii PSD-ului". "În primul rând, nu trebuie să uităm că municipiul Ploieşti are deja o echipă extrem de iubită, care se află în divizia a doua, cu şanse mari de a accede în prima, iar acest proiect nu vine decât să genereze costuri suplimentare, pe un subiect care întotdeauna a fost fierbinte", a afirmat primarul Dobre.

Propunerea vine după ani buni de dezbateri privind rolul pe care Clubul Sportiv Municipal ar trebui să îl aibă. Aici există cel puţin două curente de opinie, unul care susţine că CSM ar trebui să existe eminamente pentru sportul de masă şi pentru copii şi juniori şi unul care militează şi pentru includerea unor echipe de seniori, care să facă performanţă la un nivel cât mai înalt şi să promoveze imaginea oraşului, e drept pe bani mai mulţi. În prezent, la clubul din subordinea administraţiei ploieştene e o combinaţie între cele două curente, cu unele echipe de seniori desfiinţate acum câţiva ani, cum a fost cazul la fotbal, altele păstrate dar compuse în prezent în principal din juniori sau junioare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office