Deputatul PSD Razvan Ursu: "Se simplifică procedura de branşare şi scade nivelul minim al amenzilor"

Publicat in Politica 16 Ianuarie 2020 584 ori
Google+ WhatsApp
Deputatul PSD Razvan Ursu: "Se simplifică procedura de branşare şi scade nivelul minim al amenzilor"
Deputatul PSD Razvan Ursu: "Se simplifică procedura de branşare şi scade nivelul minim al amenzilor"

Deputatul PSD Răzvan Ursu a venit cu iniţiativa de a aduce modificările necesare la Legea privind calitatea în construcţii şi Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Una dintre problemele care se cerea rezolvată şi care este pe cale să capete contur se referă la cuantumul amenzilor.

 

Potrivit amendamentului propus de parlamentar, toate amenzile încep de la 1.000 de lei, plafonul maxim fiind de 100.000 lei. În legea actuală, amenda minimă este de 50.000 de lei, ceea ce înseamnă că pentru cea mai mică abatere găsită de inspectori constructorul trebuie să scoată din buzunar peste 10.000 de euro. Coborârea pragului până la 1.000 de lei înseamnă că greşelile minore pot fi mai uşor suportate pecuniar.

O altă problemă care vine în întâmpinarea doleanţelor dezvoltattorilor este şi ea pe cale de a fi rezolvată. Recepţia la terminarea lucrărilor va putea fi efectuată numai dacă sunt finalizate branşamentele şi căile de acces. Astfel, dezvoltatorii nu vor mai putea să recepţioneze investiţiile decât după ce construcţia este pusă la punct cu toate utilităţile, conform unui alt amendament al deputatului Răzvan Ursu.

Pe de altă parte şi constructorii au de câştigat, în special timp, de pe urma unui alt amendament, care prevede că pentru lucrările de branşare nu mai este necesară autorizaţia de construire, fiind suficient un acord de la administratorului drumului. Lucrările se vor putea desfăşura astfel mai rapid, fără să fie nevoie de aşteptarea unui aviz care poate veni şi după câteva săptămâni.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite