Violeta Alexandru, ruptă total de realitate cand le spune batranilor sa incaseze pensia pe card. Câte cătune au bancomate în România

Publicat in Politica 10 Ianuarie 2020 10782 ori
Google+ WhatsApp
Violeta Alexandru, ruptă total de realitate cand le spune batranilor sa incaseze pensia pe card. Câte cătune au bancomate în România
Violeta Alexandru, ruptă total de realitate cand le spune batranilor sa incaseze pensia pe card. Câte cătune au bancomate în România

Pensiile distribuite de Poşta Română în bani lichizi vor începe să fie transmise de poştaşi începând de joi, astfel că în luna ianuarie vor exista întârzieri de 3-4 zile faţă de o lună obişnuită în distribuirea pensiilor, a declarat, marţi seara, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 

"Nu e absolut nici un pericol (cu livrarea pensiilor în ianuarie, n.r.). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la începutul anului şi vom recupera acest decalaj. Dimineaţă am avut o nouă şedinţă şi fac acest lucru în fiecare zi, urmăresc de două ori pe zi, şi la începutul programului şi după, să văd ritmul în care se fac plăţile pentru pensii. Încep de joi (9 ianuarie, n.r.)", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Pensia ocupațională. Ce înseamnă și cum o poți obține

Ministrul Muncii a recomandat pensionarilor care pot primi pensia pe card să aleagă această metodă de distribuire a banilor.

"Ele (pensiile, n.r.) sunt în acest moment în procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectaţi pensionarii care îşi primesc banii pe card, şi fac un apel ca cei care au posibilitatea să primească pensiile pe card să o facă, pentru că, iată, contează fiecare zi în primirea banilor. Pentru cei care primesc banii la poartă, în cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii însă nu cunoaște detaliile care îi împiedică pe mulți pensionari să-și treacă pensia pe card. Doar în 695 din cele 2.861 de comune din România există un bancomat, arată datele Băncii Naționale. Din păcate, numărul ATM-urilor din mediul rural este extrem de mic: 1.045 de aparate.

Sunt destul de multe zone "uitate de lume", în care n-au existat și n-o să existe bancomate niciodată. În satele de deal și de munte, cu număr mic de locuitori și nivel economic extraordinar de scăzut, nicio bancă nu va vrea să investească în infrastructură, ar trebui să suporte costuri uriașe.

Prezența bancară în rural este foarte scăzută. Ține de dezvoltarea societății românești, în ansamblul ei. Discutăm despre două Românii, cea rurală, care reprezintă aproape 90% din suprafața țării, și aproape jumătate din populație, și cea din orașele mari. Băncile se bat pe zona urbană, dar nu vor să se ducă în mediul rural.”, explică Dumitru Costin.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.