VIDEO Klaus Iohannis cere ca vârsta de pensionare sa creasca la 70 de ani!

Publicat in Politica 09 Ianuarie 2020 1285 ori
Google+ WhatsApp
VIDEO Klaus Iohannis cere ca vârsta de pensionare sa creasca la 70 de ani!
VIDEO Klaus Iohannis cere ca vârsta de pensionare sa creasca la 70 de ani!

Guvernul Ludovic Orban a adus în discuție majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani! Totul, în condițiile în care speranța medie de viață a bărbaților este de 59,8 ani la bărbați și 59 de ani la femei.

Președintele Klaus Iohannis spune că ar fi de acord cu o majorare a vârstei de pensionare în educație și sănătate, culmea, două domenii extrem de importante și în care consumul fizic și psihic este foarte ridicat.

”În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă, mai ales un deficit de forță de muncă calificată și, pe de altă parte, sunt foarte mulți angajați, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar vrea să continue, dacă ar fi posibil, să lucreze peste vârsta de pensionare. Și atunci a apărut discuția, la care recunosc că am participat, să se dea, în perspectivă, posibilitatea acestor persoane să rămână mai mult timp în sistem. În acest fel, în primul rând, s-ar atenua deficitul de forță de muncă. În al doilea rând, persoanele apte și disponibile să lucreze mai mult, și care sunt, de regulă, foarte bine calificate, vor avea posibilitatea să o facă.

Însă vreau să subliniez un lucru foarte, foarte important: nu vorbim de creșterea vârstei de pensionare. Am văzut că de la PSD, imediat, au sărit unii în sus că noi vrem să creștem vârsta de pensionare.

Nu este adevărat! Noi nu dorim să creștem vârsta de pensionare, ea rămâne așa cum este stabilită. Însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală pentru a face acest lucru. Încă o dată, este o opțiune, nu este o obligație.”, a spus Klaus Iohannis.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.