Iohannis, GAFĂ de zile mari: Preşedintele vrea soluţii care 'eliminează' inechităţile (VIDEO)

Publicat in Politica 09 Ianuarie 2020 5346 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis, GAFĂ de zile mari: Preşedintele vrea soluţii care 'eliminează' inechităţile (VIDEO)
Iohannis, GAFĂ de zile mari: Preşedintele vrea soluţii care 'eliminează' inechităţile (VIDEO)

Klaus Iohannis a făcut o gafă majoră în conferinţa de presă de joi seara.  Conjugarea verbului "a elimina" i-a pus probleme serioase preşedintelui.

Referindu-se la plafonarea pensiei minime, Klaus Iohannis a afirmat: "Este o discuție foarte serioasă cea în jurul pensiilor. Discuția se va purta cu argumente și, evident, obiectivul final este să se găsească soluții care sunt sustenabile, plătibile și prin care se eliminează inechitățile și, evident, se cresc pensiile. Toată lumea întreabă: „cresc pensiile?”. Da, vor crește pensiile. Este un lucru evident, fiindcă ne dorim acest lucru, nu din alt motiv."

În varianta scrisă a declaraţiei, publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, apare forma corectă a verbului, "se elimină".

Pe lângă această gafă, preşedintele a "scăpat" şi alăturare neferită ce cuvinte, generând o cacofonie, în momentul în care s-a referit la creşterea vârstei de pensionare:

"În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă, mai ales un deficit de forță de muncă calificată și, pe de altă parte, sunt foarte mulți angajați, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor."

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.