Ea e noua Kovesi!

Publicat in Politica 09 Ianuarie 2020 967 ori
Google+ WhatsApp
Ea e noua Kovesi!
Ea e noua Kovesi!

A plecat Laura Codruța Kovesi… A plecat și Hans Klemm… Dar iată că România tot s-a trezit pe cap cu un nou supervizor al luptei anticorupție. Care însă, ce-i drept, va purta titulatura de Resident Legal Advisor, urmând să ofere asistență în domeniul Justiției în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate. Iar parcă special pentru ca ”să moară și capra vecinului”, ”noua Kovesi”, pe numele său Jessica Kim va superviza nu doar lupta anticorupție din România din partea Departamentului Justiției din Statele Unite ale Americii, dar și pe cea din Bulgaria!

Desigur însă că la prima vedere această măsură fără precedent a Administrației Americane- până acum nemaiexistând niciun astfel de emisar expres trimis de Washington strict pentru problema corupției !- nu face decît să ”legendeze” și mai mult imaginea de colonie a României. Pe de altă parte însă, dacă ar fi să privim partea plină a paharului, cel puțin această monitorizare va fi efectuată de către un procuror de profesie și cu experiență, ci nu de obișnuiții ”ageamii!” de funcționărași de pe la Ambasadă… Pentru că, în calitate de procuror în Ohio și angajată a Departamentului de Stat, Jessica Kim a fost cel puțin unul dintre cei mai apreciați tineri magistrați americani.

Numai că dincolo de mirajul luptei anticorupție, cel mai important ar fi ca autoritățile române să beneficieze din plin de avantajele acestei asistențe care, să nu uităm, implică spălarea de bani și crima organizată. Iar finalizarea unor dosare cu adevărat ”beton” și cu sprijinul logistic american împotriva marilor grupări de crimă organizată care au umilit până acum, nu de puține ori, organele de anchetă din țara noastră ar putea fi ”cheia” cea mai la îndemână prin care să fie decriptată altfel surprinzătoarea decizie a Administrației Republicane de a ne trimite în premieră un ”Resident Legal Advisor”…

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.