Campionii de la Peneleu! Șeful de la Apele Române l-a numit director pe cumătrul ministrului Mediului, deși e suspect în două dosare la DNA

Publicat in Politica 09 Decembrie 2019 1653 ori
Google+ WhatsApp
Campionii de la Peneleu! Șeful de la Apele Române l-a numit director pe cumătrul ministrului Mediului, deși e suspect în două dosare la DNA
Campionii de la Peneleu! Șeful de la Apele Române l-a numit director pe cumătrul ministrului Mediului, deși e suspect în două dosare la DNA

Actualul ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe e deputat de  Iasi. Prin urmare nu putea în orasul care l-a consacrat sa nu-si puna apropiatii la conducerea institutiilor din subordine, asa cum a invatat de la mentorul sau de trista amintire Relu Fenechiu, scrie curentul.info.

Astazi de dimineata directorul general de la Apele Romane, Victor Sandu, fost servitor al ALDE si apoi al PSD a decis ca trebuie sa-si pastreze postul obtinut fara concurs cu orice pret si l-a numit director la ABA Prut-Barlad pe Petru Avram, desi este suspect in doua dosare penale la DNA – S.T. IASI.

Avram, consilier judetean PNL si cumatrul lui Alexe, a mai fost sef la ABA Prut Barlad, calitate pentru care a si fost pus sub acuzare. Victor Sandu stia despre aceste dosare penale, motiv pentru care îl demisese în octombrie 2017 dar cu toate astea l-a numit acum pe Avram director la cererea lui Alexe. Deh, îi țâțâie fundul și lui pe scaunul ocupat fără concurs.

Infractiunile comise de directorul ABA Put Barlad – Petru Avram au legatura lucrarile de investitii pe care le-a gestionat in mod direct, fie din pozitia de sef birou investitii, ori director al ABA, privind atribuirea unor contracte de executie unei firme aflate in faliment – (CONSIR Siret controlata de Constantin Smenov) si pentru care fostul Ministru a Apelor si Padurior Ioan Denes a fost obligat sa trimita corpul de control ca urmare a dezvaluirilor noastre si sa trimita Raportul intocmit cu aceasta ocazie catre DNA. Avram a semnat un act aditional de 133 de milioane de euro la contractul din 1990 al ABA cu Consir.

Imediat dupa concursul organizat in anul 2013 de fostul director al ABA Prut Barlad, Corneliu Cretu pentru angajarea lui Petru Avram, care nu avea pregatirea profesionala corespunzatoare, el fiind absolvent al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor, acesta l-a reangajat pe Crețu la ABA cu 2000 de Euro pe luna drept consilier.

Pentru ca angajarea a fost ilegala, Petru Avram, trebuia sa recupereze suma de aproximativ 24.000 euro de la “binefacatorul” sau,  fostul director  Corneliu Cretu, dar nu a facut niciun demers pentru asta nici pana in prezent . Din acel moment, directorul Petru Avram, a intrat sub incidenta legii penale pentru tainuire si neluarea masurilor legale privind recuperarea prejudiciului creat prin frauda, în conditiile în care Ministerul Mediului Apelor si Padurilor i-a cerut lui Avram sa sesizeze Parchetul pentru infractiunea constatata, recuperarea pagubei si tragerea la raspundere a celor vinovati de savârsirea faptelor penale.

Tot paguba din bani publici il constituie si sumele platite de institutia publica din pierderea proceselor cu proprii angajati prin concedieri ilegale, destituiri si sanctiuni pe care Petru Avram ar fi trebuit sa le plateasca impreuna cu cei vinovati potrivit art. 253 si 254, din Codul Muncii, sumele ridicandu-se la peste 100.000 de euro.

Surse din Apele Romane ne-au declarant ca toti directorii de ABA sunt vizati de destituire, cei fara concurs, iar cei cu concurs sunt invitati sa demisoneze de directorul general Victor Sandu, mai scrie curentul.info.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.