Veste proasta de la Guvernul Orban: Salariul persoanelor cu studii superioare NU va mai creste

Publicat in Politica 05 Decembrie 2019 8104 ori
Google+ WhatsApp
Veste proasta de la Guvernul Orban: Salariul persoanelor cu studii superioare NU va mai creste
Veste proasta de la Guvernul Orban: Salariul persoanelor cu studii superioare NU va mai creste

Recent, pe site-ul Ministerului Muncii, a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului care prevede ca salariul de bază minim brut pentru cei cu studii superioare să rămână la acelaşi nivel şi în anul 2020.

Proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fus pus în dezbatere publică în data de 3 decembrie.

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e mail: , în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 03.12.2019-12.12.2019.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, va creşte la suma de 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,327 lei/oră.

Proiectul de hotărâre vine ca o oficializare a declaraţiilor făcute, săptămâna trecută, de Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului în Guvernul Orban.

În acest cotenxt “începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se menţine la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră” scrie în documentul oficial.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.