Răsturnare de situație! Guvernul Orban nu mai vrea alegerea primarilor in 2 tururi?

Publicat in Politica 02 Decembrie 2019 906 ori
Google+ WhatsApp
Răsturnare de situație! Guvernul Orban nu mai vrea alegerea primarilor in 2 tururi?
Răsturnare de situație! Guvernul Orban nu mai vrea alegerea primarilor in 2 tururi?

Lovitură de teatru! Surse politice au dezvăluit că Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința uneia dintre cele mai importante legi.

Guvernul Orban e presat de partenerii din Parlament să ia o decizie cât mai rapidă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În schimb, aleşii PNL au transmis că nu vor schimbarea legii electorale, pentru că vor securizarea mandatului lor.

În aceste zile, Guvernul Orban trebuie să dea un răspuns cu privire la revenirea alegerii primarilor în două tururi.Liberalii au căutat să evite cât mai mult această temă, deşi în perioada de opoziţie au susţinut tare că vor schimbarea legii electorale.

Conform sursei citate, PNL nu vrea să audă de subiectul revenirii la alegerea primarilor în două tururi prin ordonanţă de urgenţă, nici prin asumarea răspunderii de către Guvern a acestei iniţiative legislative.

La îndemâna liberalilor mai rămâne doar soluţia adoptării în Parlament a unui proiect al USR care prevede schimbarea legii electorale de alegere a aleşilor locali. Proiectul a fost respins de Comisia de administraţie şi va ajunge în această săptămână în plenul Camerei Deputaţilor, pentru votul final. Însă aici apare o problemă. PNL şi partenerii săi din Parlament nu reuşesc să strângă voturile necesare pentru a trece proiectul, ei neavând susţinerea Pro România.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office