Romania, vanduta la bucata. Incep privatizarile

Publicat in Politica 28 Noiembrie 2019 4354 ori
Google+ WhatsApp
Romania, vanduta la bucata. Incep privatizarile
Romania, vanduta la bucata. Incep privatizarile

Florin Cîțu a anunțat ieri că intenționează vânzarea unui pachet de 20% din actiunile CEC Bank. O măsură care nu este necesară, în condițiile în care Guvernul PSD a reușit capitalizarea CEC cu intenția de a transforma această bancă in principalul instrument de sprijinire a IMM-urilor din România.

Tendința în Europa este de a sprini și stimula IMM-urile. În România, IMM-urile reprezintă peste 98% din numărul total de companii înregistrate la Registrul Comerțului, majoritatea având capital românesc. Mă intreb cum vor PNL-iștii să sprijine IMM-urile? Nu am văzut măsuri active de sprijinire a lor în programul de guvernare PNL. Sintagma IMM apare contextual doar de trei ori într-un program ce se vrea liberal și care ar trebui să sprijine spiritul antreprenorial.

Scopul este acum clar: privatizarea principalelor companii românești. CEC, Hidroelectrica sunt deja anunțate. Creșterea artificială a deficitului este doar o stratagemă pentru justificarea viitoarelor măsuri de austeritate care vor veni la pachet cu privatizări. Aștept Recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene pentru a confirma această ipoteză.

Ce va urma? Privatizarea sistemului de sănătate?

Ștefan Radu Oprea

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.