USR a inceput sa atace noii ministri numiti de Orban

Publicat in Politica 22 Noiembrie 2019 2590 ori
Google+ WhatsApp
USR a inceput sa atace noii ministri numiti de Orban
USR a inceput sa atace noii ministri numiti de Orban

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a criticat-o vineri, într-o conferinţă de presă, pe Monica Anisie pentru declaraţia sa că nu ar avea ce să facă în acest moment cu o alocare de 6% din PIB pentru educaţie, dar şi pentru angajarea unui fost impresar sportiv pe postul de consilier la Ministerul Educaţiei.


Cristina Iurişniţi, care la bază este cadru didactic, consideră că declaraţia referitoare la bugetul educaţiei este "nefericită din punct de vedere politic".

"Am taxat cu o anumită condescendenţă declaraţia nefericită, din punct de vedere politic, a doamnei ministru în funcţie, cum că nu ar avea ce să facă cu 6% din PIB în momentul de faţă. Bun, înţelegem că trebuie să fie o alocare etapizată, că trebuie să ai proiecte, dar, politic, a fost o declaraţie absolut nefericită, pe care cu siguranţă o regretă", a spus deputatul USR, conform agerpres.ro.

Cristina Iurişniţi a catalogat drept "gafă" şi decizia Monicăi Anisie de a angaja, pe postul de consilier, un fost impresar sportiv, spunând că s-ar fi aşteptat să fie respectate anumite criterii de competenţă şi meritocraţie la nivelul Ministerului Educaţiei, "care trebuie să dea tonul".

"Aceste gafe continuă prin ultimele ştiri din presă, pentru că, aţi văzut, în loc să promovăm meritocraţia exact în zona educaţiei, care trebuie să dea tonul, la minister ajunge consilier un fost impresar de fotbalişti. Adică un impresar de fotbal pe postul de consilier în Ministerul Educaţiei, care să se ocupe de gestionarea fondurilor europene pentru perfecţionarea cadrelor didactice. Am o mare întrebare: oare cum se va ocupa acest domn, care este specialist în impresariat sportiv, în fotbalişti, cum se va descurca în atragerea fondurilor europene necesare acestor programe de perfecţionare şi formare continuă pentru cadrele didactice, pentru că, totuşi, ai nişte criterii de competenţă, de meritocraţie pe care ni le-am fi dorit în Ministerul Educaţiei Naţionale", a mai afirmat deputatul USR de Bistriţa-Năsăud.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.