Ungaria, fericita ca Romania va fi condusa de un ungur

Publicat in Politica 21 Octombrie 2019 837 ori
Google+ WhatsApp
Ungaria, fericita ca Romania va fi condusa de un ungur
Ungaria, fericita ca Romania va fi condusa de un ungur

Originea sa maghiara evidente şi a numelui său de familie identic cu cel al premierului ungar, guvernul Orban de la Bucureşti va aduce un dezgheţ în relaţiile interstatale ungaro-române tot mai tensionate, scrie publicația Nepszava, citată de Rador, într-un text intitulat Viktor și Lajos, aluzie la cei doi Orban.

Budapesta nu trebuie să se teamă că liberalii români se vor confrunta, în calitate de campioni ai democraţiei şi de apărători după modelul scandinav ai statului de drept, cu amocul iliberal ungar, deoarece PNL de la Bucureşti condus de Orban (care a întors spatele fostei sale familii de partid trecând la PPE, la fel cum procedase anterior şi Fidesz) „a meditat” până în ultimul moment al votării privind apartenenţa Fidesz la PPE.

Ceea ce va provoca şi pe mai departe griji în relaţia dintre Budapesta şi Bucureşti va consta în situaţia maghiarimii din România şi politica de susţinere a guvernului ungar. În ultima vreme, PNL încearcă din toate puterile să-şi demonstreze caracterul său român imaculat.

Liderul partidului este de fapt fostul preşedinte, primul model al lui Ludovic Orban (care ar putea fi un Orbán Lajos), acelaşi preşedinte Klaus Iohannis care, înainte de a fi devenit politician român liberal, a fost cunoscut în calitate de preşedinte al FDGR. Ambii s-au aflat în fruntea aprecierii drept exemplare a situaţiei minorităţilor din România şi în clamarea îngrijorării faţă de năzuinţele maghiare spre autonomie, la fel ca şi în torpilarea drepturilor minoritare obţinute cu mare dificultate de către UDMR.

În alte zone mai bune, apartenenţa naţională constituie o problemă a unei opţiuni libere, însă acolo unde acest lucru trebuie demonstrat atât de spectaculos, poate provoca şi neplăceri deloc neînsemnate. Mai ales atunci când de partea cealaltă poziţia definitorie este „suntem de acelaşi sânge”.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.