Viorica Dăncilă promite decontarea pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv

Publicat in Politica 04 Octombrie 2019 587 ori
Google+ WhatsApp
Viorica Dăncilă promite decontarea pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv
Viorica Dăncilă promite decontarea pe viață a tratamentului pentru victimele Colectiv

Premierul Viorica Dăncilă spune că este de acord cu schimbarea legislației pentru decontarea pe viață a tratamentului pe care il urmeaza victimele tragediei de la Colectiv.

„Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat în ultimele zile soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie. “Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel”, spuneau. Și aveau dreptate. Așa că voi susține propunerea lor de modificare a legislației, astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atâta timp cât este nevoie. Este o datorie morală a noastră și o măsură justă de sprijin pentru acești tineri greu încercați și familiile lor, care au avut atât de mult de suferit”, a anunțat Dancila pe Facebook.

Victimele Colectiv au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităților, decontarea pe viață a tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, ei pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârșitul anului 2020, ceea ce, spun ei, este insuficient.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că Legea Sănătății trebuie modificată printr-o Ordonanță de Urgență.

„Am convenit să facem această propunere de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Legii Sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o . Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament. De anul trecut pot să se trateze în ţară şi străinătate atât în public cât şi în privat”, a zis Pintea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office