Greva generala la TCE Ploiesti. Multumim, Dobre, pentru inca o performanta!

Publicat in Politica 03 Octombrie 2019 741 ori
Google+ WhatsApp
Greva generala la TCE Ploiesti. Multumim, Dobre, pentru inca o performanta!
Greva generala la TCE Ploiesti. Multumim, Dobre, pentru inca o performanta!

La zecile de probleme care s-au adunat deja pe cerul Ploieştiului, din cauza faptului că administraţia locală stă mai mult decât prost cu banii, o alta se apropie ameninţător. Societatatea care asigură transportul în comun din municipiu – Transport Călători Express Ploieşti – se pregăteşte de grevă generală.

Confirmarea a venit, ieri, de la Ion Mişcă, liderul de sindicat al societăţii, care ne-a declarat că s-au făcut deja demersurile nesesare şi legale pentru declanşarea conflictului de muncă, un document în acest sens fiind deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova. Neputându-ne preciza data exactă când la TCE Ploieşti va fi declanşată greva generală, care va afecta asigurarea pentru călători a mijloacelor de transport în comun, asupra motivelor acestui protest extrem, Ion Mişcă ne-a declarat:

”Cauzele sunt multiple. În primul rând, în Consiliul Local Ploieşti nu s-au făcut, nici până acum, demersurile necesare pentru includerea în bugetul TCE Ploieşti a fondurilor, respectiv a subvenţiilor necesare pentru acoperirea gratuităţilor la transportul în comun pentru elevi, studenţi şi pensionari. Pe de altă parte, deşi există o sentinţă definitivă în acest sens, nu s-a dispus nici plata datoriei municipalităţii către TCE Ploieşti, în valoare de 7 milioane de lei. Mai sunt şi datorii la diverşi furnizori, la ANAF… În legătură cu situaţia cu care se confruntă societatea în momentul de faţă, am discutat atât cu primarul oraşului, cât şi cu viceprimarii. Dar nu s-a promis nimic…”.

Menţionând că, la începutul acestei săptămâni, la TCE Ploieşti s-a întrunit şi Consiliul de Administraţie în care “s-a luat la cunoştinţă, printre altele, despre situaţia dificilă a societăţii”, liderul de sindicat ne-a mai spus că, din cauza nealocării subvenţiilor, automat, TCE Ploieşti nu-şi va mai putea desfăşura activitatea. De altfel, începând de ieri, atât liderul de sindicat, cât şi alţi angajaţi ai TCE Ploieşti au început să facă publică intenţia societăţii de transport din municipiu de declanşare a grevei generale, prin împărţirea de fluturaşi ploieştenilor.

Prin intermediul acestora sunt descrise, pe scurt, problemele financiare cu care se confruntă societatea, ploieştenii fiind însă asiguraţi că “Salariaţii S.C. Transport Călători Express Ploieşti nu-şi doresc falimentul unei societăţi care asigură transportul de călători în municipiul Ploieşti de peste 50 de ani”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.