ICCJ: O noua victorie pentru Vlad Cosma in fata lui "Portocalã"

Publicat in Politica 18 Septembrie 2019 929 ori
Google+ WhatsApp
ICCJ: O noua victorie pentru Vlad Cosma in fata lui "Portocalã"
ICCJ: O noua victorie pentru Vlad Cosma in fata lui "Portocalã"
O noua infrangere a Directiei Nationale Anticoruptie condusa de procurorul Calin Nistor in dosarul familiei Cosma, dosar trimis la rejudecare de Completul de 5 judecatori ICCJ din cauza gravelor abuzuri comise de “Unitatea Haules” DNA Ploiesti. Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat miercuri, 17 septembrie 2019, o decizie care da peste cap intregul plan gandit de DNA, care dorea ca rejudecarea in acest caz sa nu se reia de la fond, ci din apel.

Astfel, Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti format din Florentina Dragomir, Lavinia Lefterache, Andrei Rus, Rodica Cosma si Hermina Ana Iancu a respins, ca inadmisibila, contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei penale 59 din 26 martie 2018 pronuntata in dosarul 1153/1/2017, prin care a fost trimisa cauza la rejudecare.Iata minuta ICCJ in dosarul 221/1/2019:

Respinge, ca inadmisibila, contestatia in anulare formulata de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei penale nr. 59 din data de 26 martie 2018, pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 1153/1/2017.
In baza art.275 alin. (3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiei in anulare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului. In baza art.275 alin. (6) Cod procedura penala, onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pana la prezentarea aparatorilor alesi pentru intimatii inculpati, in suma de cate 160 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

Culmea tupeului: DNA acuza incalcarea dreptului la un proces echitabil

Amintim ca DNA nu a dorit ca dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fostul deputat Vlad Cosma (foto dreapta) sa se reia de la fond, ci din apel, motiv pentru care a formulat contestatie in anulare in baza Deciziei CCR referitoare la compunerea nelegala a Completelor de 5 judecatori. Cu un tupeu incredibil, in contestatia semnata de procurorii Andrei Dragos Paduraru Monica Danciu (vezi facsimil)DNA a sustinut ca rejudecarea dosarului in limitele stabilite de Completul de 5 judecatori ICCJ s-ar face cu incalcarea dreptului la un proces echitabil. Asta dupa ce ani de zile DNA a beneficiat din plin de executii facute cu incalcarea odioasa fix a aceluiasi drept fundamental.

Iata cum a motivat insa DNA intr-un raspuns oferit la solicitarea Lumea Justitiei contestatia in anulare pe care a formulat-o in dosarul familiei Cosma:
“In urma analizei efectuate, s-a apreciat ca se impune declararea caii extraordinare de atac a contestatiei in anulare, avand in vedere ca instanta de apel in urma probatoriului administrat in cauza, a apreciat ca se impune trimiterea cauzei spre rejudecare, iar dispozitiile instantei de apel sunt obligatorii pentru instanta de fond, rejudecarea fondului cauzei urmand a se face in limitele stabilite de instanta de apel, ceea ce echivaleaza cu o judecare, ce-i drept partiala, a fondului cauzei de catre instanta de apel.


In aceste conditii, s-ar ajunge in situatia in care instanta de fond, rejudecand cauza in limitele stabilite de instanta de apel, sa pronunte o solutie cu incalcarea dreptului la un proces echitabil”.
 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office