Dan Barna recunoaste ca s-a imbogatit din contracte cu statul

Publicat in Politica 10 Septembrie 2019 484 ori
Google+ WhatsApp
Dan Barna recunoaste ca s-a imbogatit din contracte cu statul
Dan Barna recunoaste ca s-a imbogatit din contracte cu statul

Președintele USR, Dan Barna, susține că firma pe care a avut-o din 2006 și până în 2016 a avut drept scop să învețe instituțiile statului român să atragă fondurile europene. Barna se arată ”mândru” de activitatea sa și consideră că i se reproșează faptul că a adus fonduri europene în România.

”Da. La acei bani pe care nu-i controlează nimeni. Toate acele contracte (n.r. semnate cu fosta sa firmă) au fost rambursate în integralitatea lor fără nici o corecție și de către organismele statului român, și de către Comisia Europeană. Eu sunt foarte mândru de acele proiecte și acele contracte pentru că prin ele am făcut schimbări semnificative.

Și astăzi oameni care lucrează în diverse consilii județene sau primării își amintesc și îmi scriu și îmi mulțumesc pentru cursurile pe care le-am făcut sau pregătirile pe care le-au făcut cu noi pentru că în urma lor au putut să facă proiectele instituțiilor lor și au putut ca acele instituții să primească bani europeni și să le fie rambursați bani europeni. Despre asta a fost vorba, despre contracte obținute transparent prin licitații și rambursate integral, controlate - știți cum se controlează fondurile europene. (...)

Sunt acele două paliere, contractele dubioase, unde zici că ai făcut un drum și tu n-ai fcut un drum, dar te înțelegi, și contractele pe fonduri europene. De ce credeți că Liviu Dragnea și PSD n-au mai continuat absorbția fondurilor europene și au continuat PNDL-ul (n.r. Programul National de Dezvoltare Locala)? Pentru că sunt bani dați din pix pe care nu-i verifică nimeni, ori toate acele contracte în care noi am lucrat au fost verificate de-a fir a păr și, repet, ceea ce mie mi se reproșează că am ajutat statul român să absoarbă fonduri europene. E un reproș pe care îl primesc cu toată deschiderea, sunt chiar mândru de acest reproș.”, a spus Dan Barna, pentru Hotnews.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office