Cât de scârbos a fost Iohannis in prima zi de scoalã

Publicat in Politica 10 Septembrie 2019 4242 ori
Google+ WhatsApp
Cât de scârbos a fost Iohannis in prima zi de scoalã
Cât de scârbos a fost Iohannis in prima zi de scoalã

Să silabisești după o foaie, chiar și când te adresezi gazdelor, ca nu știi să spui din capul tău nici macar "doamnă director", "domnule inspector general"...și să le spui unor copii de câțiva anișori că "unii politicieni se tem de școală", când tu ești politicianul șef, e o dovadă că cinismul și prostia pot funcționa fără probleme.

Bineînțeles ca acei copilași îl vedeau și ascultau pentru prima data pe viu pe președintele țării lor și așteptau să li se adreseze direct, nu de pe foaie, într-un limbaj de lemn, pe care nu îl înțelegeau, oricum.

Bineînțeles că, în prima zi de școală, numai de politică nu aveau chef, nici copiii, nici părinții, ci de vorbe de încurajare, de optimism și de speranță.

Mai ales când cel care le vorbește e un fost dascăl, chiar dacă mai mult prin birouri decât la catedră.

Mai ales că e total deplasat sa vorbești de politicieni care se tem de școală când tu, personal, ai lăsat câteva mii de elevi făra școală, la propriu, pentru că, în Sibiu, pe vremea când erai primar, dar și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România și membru al Bisericii Evanghelice, mai bine de 50 de școli, grădinițe și licee au fost retrocedate fraudulos către Biserica Evanghelică sau FDGR.

Un exemplu ar fi Liceul Agricol situat în centrul orașului, care a fost evacuat. Liceul deținea cantină și internat modernizate din bani publici, de la Ministerul Educației și din fonduri ale Primăriei.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul Liceului de Artă din Sibiu. Clădirea a fost retrocedată de Primărie către Biserica Evanghelică, iar apoi Primăria a trebuit să plătească bani. Chiria plătită pentru acest liceu a fost negociata cu noii proprietari la peste 17.000 de lei.

Retrocedată a fost și clădirea Filarmonicii din Sibiu. Sibienii spun că sala Filarmonicii avea cea mai bună acustică. Fostul sediu al Filarmonicii a fost transformat în restaurant cu specific nemțesc.

Libraria Eminescu din Sibiu a funcționat in casa obținută ilegal, cu acte false, tot de către Iohannis, și a fost evacuată exact pe 15 ianuarie 2001, ziua nașterii poetului național, pentru a o inchiria la Raiffeisen Bank.

Acum înțelegeți că gura păcătosului adevăr grăia, ieri, la deschiderea anului școlar, când le spunea copiilor: "Școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează"?

#bleah

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.