Bogdan Toader a facut turul judetului, in prima zi de scoala. Ce unitati de invatamant a vizitat presedintele CJ Prahova

Publicat in Politica 09 Septembrie 2019 1359 ori
Google+ WhatsApp
Bogdan Toader a facut turul judetului, in prima zi de scoala. Ce unitati de invatamant a vizitat presedintele CJ Prahova
Bogdan Toader a facut turul judetului, in prima zi de scoala. Ce unitati de invatamant a vizitat presedintele CJ Prahova

Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, s-a aflat, in prima zi de scoala, alaturi de elevii mai multor unitati de invatamant din judet, in special in localitatile in care s-au facut modernizari prin fonduri PNDL. Alaturi de Toader s-a mai aflat si prefectul judetului, Madalina Lupea.

Toader a postat pe Facebook un mesaj adresat elevilor si profesorilor:

Dragi elevi, profesori, părinți și bunici,

În calitate de președinte al Consiliului județean Prahova, odată cu începerea anului școlar, vreau să vă felicit pentru rezultatele minunate obținute în anul precedent și să vă urez, astăzi, cu încredere, mult succes!

Să fiți o echipă unită și să canalizați emoțiile în direcția reușitelor și obiectivelor școlare îndeplinite!

Fiecare început de an școlar este încărcat de emoție. Copii, părinți, bunici și profesori deopotrivă sunt cuprinși de febra debutului noilor experiențe pe băncile școlii, iar, astăzi, am observat veselia reîntâlnirii cu colegii, pe care și eu am simțit-o, la rândul meu, în anii de școală.

Este un nou an școlar, în care intrăm cu școli mult mai bine pregătite comparativ cu anii anteriori, cu unități de învățământ care – așa cum am văzut, astăzi, la Vălenii de Munte – sunt cu adevărat moderne și atrăgătoare pentru elevii care încep cursurile.

Atât programul derulat de Ministerul Educației pentru introducerea toaletelor în școli, cât și Programul Național de Dezvoltare Locală – al Ministerului Dezvoltării Regionale – au schimbat radical modul în care arată imobilele în care se desfășoară activitatea educațională în județul nostru.

Mii de preșcolari și de elevi din județul Prahova încep cursurile în condiții mult mai bune față de anii trecuți, în unități de învățământ reabilitate sau modernizate.

Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, este una dintre sursele principale de finanțare a lucrărilor de modernizare a școlilor. În județul Prahova, prin programul guvernamental derulat de MDRAP, s-au modernizat unități școlare din zeci de localități - Vălenii de Munte, Măgurele, Bușteni, Drajna, Mizil, Rîfov, Șoimari sau Tomșani.

Spațiile și dotările moderne oferite copiilor noștri, în școlile prahovene, sper să aducă un imbold suplimentar pentru a învăța și sunt convins că și anul acesta vom avea, din nou, sute de elevi premianți, sute de profesori dedicați, ale căror rezultate vor fi recunoscute la ediția a doua a Galei de Excelență a Învățământului Prahovean, inițiată de Consiliul Județean Prahova.

Luna septembrie înseamnă și o racordare a județului nostru la cele mai noi practici educaționale la nivel național și internațional pentru că, la Ploiești, în 21 și 22 septembrie, a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație-FIEdu va reuni responsabili din educație pentru a găsi cele mai bune căi de comunicare în sistemul de învățământ, spre beneficiul copiilor, al părinților și al profesorilor.

Părinților și bunicilor implicați în viața elevilor le mulțumesc pentru eforturile depuse, elevilor și profesorilor le doresc multă putere de muncă și un an școlar bun, cu rezultate foarte bune!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.