Rectificare de buget la Consiliul Judeţean Prahova. Instituţia a primit aproape 8,7 milioane de lei de la Guvern

Publicat in Politica 02 Septembrie 2019 762 ori
Google+ WhatsApp
Rectificare de buget la Consiliul Judeţean Prahova. Instituţia a primit aproape 8,7 milioane de lei de la Guvern
Rectificare de buget la Consiliul Judeţean Prahova. Instituţia a primit aproape 8,7 milioane de lei de la Guvern

Veste bună şi nu prea pentru autorităţile prahovene! Consiliul Judeţean a primit de la Guvern, odată cu rectificarea bugetului naţional, suma de 8.684.000 lei. Din această sumă, una extrem de mică în raport cu bugetul şi necesităţile instituţiei, "grosul" merge direct către programul "Lapte şi Corn". Restul a fost împărţit pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare la DGASPC, marcaje rutiere, plata unei părţi din arieratele Maternităţii Ploieşti, acţiuni culturale la Muzeul de Artă sau susţinerea noii echipe de handbal feminin a judeţului.

Din suma totală, aproape 6,8 milioane intră în bugetul judeţului cu o destinaţie clară, ceea ce înseamnă că vor ieşi aşa cum au şi intrat, fără ca autorităţile judeţene să poată cheltui suma pentru altceva decât susţinerea programului guvernamental dedicat oferirii de hrană în unităţile de învăţământ.

La dispoziţia Consiliului Judeţean rămâne, din această rectificare bugetară, o sumă de puţin peste 1,9 milioane de lei, care a fost repartizată pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare ale aparatului propriu şi ale structurilor subordonate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a primit 900.000 de lei, dintr-un necesar calculat la 2,7 milioane, pentru susţinerea cheltuielilor, Maternitatea Ploieşti a primit 400.000 de lei pentru plata de arierate, Direcţia de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene a beneficiat de o suplimentare de 200.000 de lei, pentru efectuarea de marcaje rutiere pe drumurile judeţene asfaltate în această perioadă, Muzeul de Artă "Ion Ionescu Quintus" a primit 150.000 de lei, pentru acţiuni culturale, Clubul Sportiv Activ a primit o suplimentare de 170.000 de lei, faţă de bugetul iniţial aprobat la valoarea de 500.000 pentru 2019, iar Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională a primit 35.000 de lei, pentru efectuarea unor lucrări în fostul sediu al Direcţiei de Urbanism a Primăriei Ploieşti în care instituţia s-a mutat recent. Din aceeaşi sursă bugetară, CJ Prahova a alocat 52.000 de lei pentru realizarea unor lucrări, în zona la conducta de apă care supratraversează pârâul Drajna, parte din noua reţea care alimentează localităţile Ceraşu, Drajna, Bătrâni, Starchiojd și Posești. Lucrările vor fi plătite de Consiliul Judeţean, iar ulterior instituţia intenţionează să îşi recupereze banii din garanţia depusă de executant.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.