Inca o palma data "paraditorilor" de la DNA. Cum a fost achitat un nume greu?

Publicat in Politica 14 August 2019 473 ori
Google+ WhatsApp
Inca o palma data "paraditorilor" de la DNA. Cum a fost achitat un nume greu?
Inca o palma data "paraditorilor" de la DNA. Cum a fost achitat un nume greu?

Dorin Marian, fostul șef de cabinet al lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat de Curtea de Apel Brașov pe motiv că ,, faptă nu este prevazută de legea penală”.


Dorin Marian, a fost trimis în judecată de către DNA Brașov pentru o presupusă acuzație de mărturie mincinoasă în dosarul ,,Ferma Băneasa”.Rechizitoriul a fost întocmit de către procurorul șef al DNA Brșov de la acea vreme, Cornel David Deca, și confirmat de Claudiu Dumitrescu, acesta din urmă fiind acum foarte aproape să ajungă procuror european.Înițial, Dorin Marian a fost trimis în judecată la Înalta Curte de Casația și Justiție, care și-a declinat competența. Astfel, dosarul a ajuns la Tribunalul Brașov, care, pe 26 octombrie 2018 a dispus achitarea lui în baza art. 16 alin. (1) lit. c) – Cod procedură penală: ,,nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”.Achitarea lui Dorin Marian a fost confirmată și la Curtea de Apel Brașov care a schimbat, însă, temeiul juridic al soluției, pronunțând decizia în baza art.16 alin. (1) lit.b teza I din Codul de procedură: ,,fapta nu este prevăzută de legea penală.”

Prezentând acest caz, saitul Lumea justiției menționează că Dorin Marian a fost audiat în calitate de martor la circa opt ani de la momentul în care au avut loc întâmplările în legatură cu care a fost întrebat, fiind evident că declarațiile nu mai pot avea aceeași acuratețe.
Concluzia este însa zdrobitoare: ,,Probatoriul administrat nu este apt să conducă cu certitudine la concluzia că inculpatul se face vinovat de comiterea infractiunii de mărturie mincinoasa”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office