CEx PSD Prahova/ Viorica Dancila, prezenta la Ploiesti

Publicat in Politica 21 Iulie 2019 552 ori
Google+ WhatsApp
CEx PSD Prahova/ Viorica Dancila, prezenta la Ploiesti
CEx PSD Prahova/ Viorica Dancila, prezenta la Ploiesti

La numai un an după ce Cabinetul Dăncilă anunța parteneriatul public-privat drept soluție pentru construirea, în sfârșit, a autostrăzii Comarnic - Brașov, premierul anunță că va renunța la această variantă, obiectivul urmând să fie declarat de importanță națională și construit din fonduri guvernamentale.

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă duminică, în cadrul unei conferințe susținute la Ploiești cu ocazia CEx al PSD Prahova.

"Autostrada Comarnic - Brașov este în parteneriat public-privat, am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Am hotărât, împreună cu colegii mei, să o scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT aceasta să devină să devină de importanță națională, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările. Birocrația este mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor, iar pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede, din fonduri guvernamentale. Nu pot să fac o estimare legată de perioadă înainte de a vedea votul din CSAT", a declarat premierul.

Autoritățile au eșuat în repetate rânduri, în ultimele două decenii, în tentativele de concesiune / parteneriat public-privat.

Acum doi ani, Guvernul a solicitat chiar asistența tehnică a Băncii Mondiale, pentru acest proiect, dar a renunțat în vara lui 2018, când a revenit la soluția parteneriatului public-privat, abandonată și ea acum.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office