Haos total in PNL. Acuzatii de "traseism politic"

Publicat in Politica 21 Iulie 2019 327 ori
Google+ WhatsApp
Haos total in PNL. Acuzatii de "traseism politic"
Haos total in PNL. Acuzatii de "traseism politic"

PNL Cavnic îl acuză pe primarul Vladimir Petruț, recent intrat în partid, că excelează la „traseism politic”, fapt care arată „inconsecvenţa în aderenţa la diferite crezuri şi idei politice”, în condițiile în care „a reușit să spulbere toate organizaţiile locale din care a făcut parte”.

Potrivit unui comunicat al PNL Cavnic transmis, duminică, și adresat conducerii PNL Maramureș, decizia de racolare a primarului din Cavinc este „abuzivă și sfidătoare”.

„Membrii și simpatizanții organizației PNL Cavnic au luat la cunoștință, cu stupoare, de decizia BPJ Maramureș de a-l racola ca membru PNL pe domnul Vladimir Petruț, probabil în vederea nominalizării acestuia pentru a candida la alegerile locale din 2020. Biroul operativ al PNL Cavnic se delimitează de această decizie, considerând-o abuzivă şi sfidătoare. Apreciem că organizația locală ar fi trebuit consultată în prealabil pentru a avea și punctul nostru de vedere. În primul rând, traseismul politic murdar nu este o caracteristică a organizației noastre, ori domnul Petruț Vladimir excelează în această privință, traversând până în prezent prin mai multe formațiuni politice (PSD-PPDD-UNPR-PSD-PNL). Trecutul politic al domnului Petruţ arată inconsecvenţa în aderenţa la diferite crezuri şi idei politice, reuşind până în acest moment să spulbere toate organizaţiile locale din care a făcut parte”, se arată în comunicat.

Reprezentanții PNL Cavnic susțin că imaginea pe care edilul orașului și-a format-o în mediul online este complet eronată, fiind contrazisă de starea de fapt, iar faptul că PNL a avut un scor bun la alegerile europarlamentare nu i se datorează acestuia.

„Modul în care își exercită funcția de ales local este în contradicție cu valorile liberale și principiile care stau la baza administrației locale: lipsa transparenţei în furnizarea informaţiilor de interes public solicitate de nenumărate ori de către organizaţia locală sau alte persoane interesate, sumele enorme rămase neplătite care pun oraşul în perspectiva situaţiei de faliment, modul dictatorial de a lua decizii, şantajul pentru a induce o stare de frică în rândul persoanelor din instituţiile publice, minciunile în cascadă referitoare la proiecte europene şi naţionale fantasmagorice. Dorim să evidenţiem modul în care a denigrat continuu membrii PNL, în special în cadrul campaniilor pentru alegerile locale, naţionale şi europarlamentare”, se mai arată în comunicat.

Primarul orașului Cavnic, județul Maramureș, Vladimir Petruț, exclus în luna martie din PSD, a trecut, vineri, la PNL, spunând că și-a dat seama, în timp, că are orientări de dreapta.

Acesta a fost membru PSD, partid din care a fost exclus în 15 martie, și a activat, de atunci, ca independent.

Sâmbătă seara, liderul PNL Cavnic, Dan Daniel, a declarat pentru MEDIAFAX că își va da demisia din funcție după ce Vladimir Petruț s-a înscris în PNL și că alături de el vor demisiona și alți aleși locali.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office