ALERTĂ - Procurorii DNA care doreau să-i 'liniştească' pe judecători, trimişi la judecata CSM

Publicat in Politica 19 Iulie 2019 218 ori
Google+ WhatsApp
ALERTĂ - Procurorii DNA care doreau să-i 'liniştească' pe judecători, trimişi la judecata CSM
ALERTĂ - Procurorii DNA care doreau să-i 'liniştească' pe judecători, trimişi la judecata CSM

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Man Ciprian şi Ardelean Cristian, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspecţia Judiciară a reţinut că în timpul şedinţei de analiză, desfăşurată într-un spaţiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetaţi au făcut o serie de afirmaţii1 , în prezenţa altor colegi, prin care au fost încălcate standardele de conduită impuse magistraţilor.

Totodată, limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor, mai transmite Inspecţia Judiciară.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorilor în cauză.

Afirmaţiile vizate:

Procurorul Man Ciprian: (…) „Dacă începi urmărirea faţă de astea două judecătoare, îi trimite Adi în judecată pe ăia trei, o să mai intre frica...”

Procurorul Ardelean Cristian: (…) „Se mai liniştesc, da! Sută la sută”. urmată de „Măi, şi dacă nu se liniştesc, măcar dacă tot o fac să le dăm motive să aibă boală, nu aşa că ei consideră...”

Ulterior apariţiei în spaţiul public a înregistrării cu dialogul procurorilor, şeful interimar al DNA a cerut revocarea celor doi din cadrul Direcţiei. CSM a decis ca Man şi Ardelean să-şi continue activitatea la Parchetul Tribunalului Bihor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office