Penalii Onea&Portocalã au fost DEMASCATI! Institutiile statului CONFIRMA ca "paraditorii" au falsificat PROBE

Publicat in Politica 17 Iulie 2019 297 ori
Google+ WhatsApp
Penalii Onea&Portocalã au fost DEMASCATI! Institutiile statului CONFIRMA ca "paraditorii" au falsificat PROBE
Penalii Onea&Portocalã au fost DEMASCATI! Institutiile statului CONFIRMA ca "paraditorii" au falsificat PROBE

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate rechizitoriul prin care procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie i-a trimis in judecata pe celebrii paraditori Lucian Onea, zis “Lucica”, si Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”, de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti. Este vorba despre primul dosar pe numele celor doi, in care procurorul Lucian Onea(foto dreapta) este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-represiune nedreapta;

-cercetare abuziva si instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata,

iar pocurorul Mircea Negulescu (foto stanga), intre timp exclus din magistratura este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreapta;

-instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cauza este cunoscuta in presa sub denumirea de “Dosarul Serghei Petrus” si priveste modul in care fostul deputat Vlad Cosma a fost constrans de catre Onea si Negulescu sa formuleze un denunt fals si sa fabrice niste tabele cu alegatori din Republica Moldova, care ar fi detinut si cetatenie romana, si care ar fi fost chipurile mituiti de Sebastian Ghita pentru a-l vota pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2014. Un dosar prin care cuplul Onea-Negulescu a incercat sa il execute pe fostul deputat Sebastian Ghita.


Autoritatea Electorala Permanenta si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au ingropat paraditorii

Rechizitoriul SIIJ, atasat integral la finalul articolului, este devastator pentru cele doua unelte de la DNA Ploiesti, iar Onea si Negulescu au fost demascati ca la carte in legatura cu falsificarea tabelelor cu alegaturi din Republica Moldova. Asa cum se stie, fostul deputat Vlad Cosma, cel pe care Onea si Negulescu l-au constrans sa fabrice tabelele, a declarat public si apoi in fata procuroarei de caz Adina Florea ca a luat numele cu pretinsi alegatori din cartea de telefoane a Republicii Moldova si de pe Facebook: Numele persoanelor pe care le-am inscris in tabele si numerele de telefon le-am luat dintr-o carte de telefon a Republicii Moldova, dar nu mai stiu daca era a orasului Chisinau sau a altor orase. Am luat nume si numere de telefon inclusiv de pe aplicatia Facebook, erau persoane care s-au inscris la un concurs si acolo erau afisate numele si telefoanele.

Dovada ca tabelele fabricate la ordinul procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu pentru executia lui Sebastian Ghita au fost falsificate a venit de la doua institutii ale statului roman. Si anume Autoritatea Electorala Permanenta si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, care au confirmat ca tabelele contin date nereale.

Astfel, conform rechizitoriului SIIJ, Autoritatea Electorala Permanenta a precizat ca un numar semnificativ de persoane trecute pe tabelele falsificate nu figureaza in baza de dateDovada faptului ca tabelele contin date nereale rezida in corespondenta primita pe parcursul urmaririi penale de la Autoritatea Electorala Permanenta, conform adresei nr. 9158/22.05.2019 stabilindu-se faptul ca un numar insemnat dintre persoanele aflate pe listele supuse analizei nu figureaza in baza de date avand ca si criteriu de cautare 'nume si prenume'”. (vezi facsimil 1).

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie a informat SIIJ ca un numar insemnat dintre persoanele aflate in tabelele falsificate nu detineau cetatenie romana pana in octombrie 2014, anul in care au avut loc prezidentialele, ceea ce inseamna ca fara cetatenie romana nu puteau vota la alegeriConform adresei nr. 18724/ANC/27/05.2019 a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si anexelor atasate, dintre persoanele care se regasesc dupa criteriul de cautare 'nume si prenume', un numar insemnat de persoane aflate pe listele depuse de Cosma Vlad Alexandru la dosarul 218/P/2014 instrumentat de DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti nu figurau, pana in luna octombrie 2014, ca persoane care sa fi detinut cetatenia romana, sa fi dobandit ori sa fi redobandit cetatenia romana. (vezi facsimil 2 – datele cu caracter personal au fost anonimizate de Lumea Justitiei).

Ceea ce au intreprins cei doi inculpati, respectiv creare de scenarii determinante pentru inculparea unor persoane nevinovate, folosindu-se in elaborarea acestor scenarii de situatia judiciara a unor oameni, releva maniera profund nelegala in care cei doi inculpati au actionat, precum si faptul ca acestia au inlcuit spiritul si litera legii cu propriile lor vointe si dorinte”

In final, inainte de a prezenta integral rechizitoriul, iata cateva concluzii privind faptele comise de Lucian Onea si Mircea Negulescu:

Din analiza intregului material probator este evident ca inculpatii au utilizat diverse forme de constrangere asupra membrilor familiei Cosma, pe care ii anchetau, profitand de prerogativele de putere cu care au fost investiti si care le-au permis sa actioneze asupra libertatii de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru. (…) Inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au interferat, fie in mod explicit, fie persuasiv, asupra libertatii de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru caruia i-au cerut sa formuleze denunturi mincinoase; sa declare mincinos cu privire la persoane si imprejurari de fapt care nu corespundeau realitatii; sa dobandeasca alte identitati sub protectia carora sa declare chiar impotriva propriei sale persoane.

Aceste interferente s-au manifestat datorita faptului ca inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au actionat intr-un mod profund arbitrar si au profitat, in toate cazurile, de situatiile personale sau ale membrilor familiei martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru, in sensul ca atat tatal, cat si sora acestuia aveau calitati procesuale in dosare penale instrumentate de DNA – ST Ploiesti concomitent cu plasmuirea materialului probator cu privire la denuntul formulat in numele persoanei 'Serghei Petrus'.

Este de domeniul evidentei faptul ca cei doi inculpati au transformat actul de justitie intr-o activitate personala realizata dupa bunul plac, fara nicio limita morala, judiciara si umana.

 

Autoritatea cu care au fost investiti inculpatii Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel urma sa asigure aflarea adevarului, lamurirea unor situatii care, datorita imprejurarilor faptice intra in sfera ilicitului penal si nu ca urmare a crearii unor scenarii de catre insesi persoanele chemate sa cerceteze daca acele situatii de fapt dobandesc sau nu caracter penal.

 

Ceea ce au intreprins cei doi inculpati, respectiv creare de scenarii determinante pentru inculparea unor persoane nevinovate, folosindu-se in elaborarea acestor scenarii de situatia judiciara a unor oameni, releva maniera profund nelegala in care cei doi inculpati au actionat, precum si faptul ca acestia au inlcuit spiritul si litera legii cu propriile lor vointe si dorinte.

 

Este evident ca actiunile inculpatului Negulescu Mircea, exercitate asupra unor persoane urmarite penal si/sau asupra carora se dispusesera masuri preventive pe parcursul derularii unor proceduri judiciare, au fost de natura sa produca acelor persoane temeri puternice si au orientat actiunile celor asupra carora se manifestau actiunile inculpatului, in sensul dorit de acesta.

 

Actiunile inculpatilor Negulescu Mircea si Onea Lucian Gabriel au avut un caracter grav intrucat au vizat, de fiecare data, libertatea de vointa a martorului denuntator Cosma Vlad Alexandru sau libertatea persoanelor apropiate martorului denuntator”.

* Cititi aici rechizitoriul SIIJ privindu-i pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu (I)

* Cititi aici rechizitoriul SIIJ privindu-i pe procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu (II)

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office