Primar din România: Stați să-mi beau whisky-ul ăsta. Gata, putem începe ”interviul”. Dialog halucinant

Publicat in Politica 17 Iulie 2019 349 ori
Google+ WhatsApp
Primar din România: Stați să-mi beau whisky-ul ăsta. Gata, putem începe ”interviul”. Dialog halucinant
Primar din România: Stați să-mi beau whisky-ul ăsta. Gata, putem începe ”interviul”. Dialog halucinant

În pauza dintre anii școlari, vă oferim trei portrete de școli și grădinițe care funcționează ca-n alt secol, în timp ce, lângă ele, stau clădiri noi, nefolosite. 

Primar: Stați să-mi beau whisky-ul ăsta. Îmi puneți niște întrebări aici de parcă ați fi procurori…

Reporter: Sunt jurnalist și treaba mea este să vă pun întrebări. La fel cum treaba dumneavoastră este să vă ocupați de această comunitate.

Primar: Nu, domnișoară. Nu așa. Altfel. Întrebările astea nu sună bine.

(Dialogul a avut loc în sediul Primăriei Valea Moldovei, județul Suceava.

Reporterul Libertatea încerca să afle de ce, atât timp cât în sat există o grădiniță șio școală noi, nedate în folosință, copiii învață în condiții mizere, construcții de lemn putrezit, vechi de un secol.)

Am străbătut la pas ulițele a trei localități din județul Suceava și le-am vizitat unitățile deînvățământ: în Valea Moldovei, Gulia și Capul-Codrului.  Alegerea nu a fost întâmplătoare: Suceava este unul dintre cele mai sărace județe din țară, atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii școlare.

Primarii nu-și asumă responsabilitatea, deși infrastructura școlară este în custodia autorităților locale. Justifică situația dând vina pe foștii primari sau pe Ministerul Educației. Ce șanse reale oferă statul român, autoritățile, unor copii pentru care drumul spre educație trece zilnic prin kilometri întregi de noroi, printr-o cameră friguroasă, cu pereții scorojiți și cu o sobă care fumegă și le pune viața în pericol? Practic, niciuna.

Comuna Valea Moldovei: grădinița a fost începută în 2008, școala în 2011, nu s-au terminat nici acum Constantin Moroșan e primar la Valea Moldovei din 2004. Știe tot ce suflă în comună și-n comunitate.

Vizita noastră la școala din localitate pe nepusă-masă l-a iritat. La fel și cea la primărie. E 11 dimineața, joi.

Primarul Moroșan dă pe gât paharul de whisky ca să se calmeze. Gata, putem începe ”interviul”.

Citeste continuarea>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office