Mai avem sperante. Procurorul Oana Alexandru (Parchetul Tribunalului Prahova), capabila sa deznoade itele unui caz dubios

Publicat in Politica 11 Iulie 2019 978 ori
Google+ WhatsApp
Mai avem sperante. Procurorul Oana Alexandru (Parchetul Tribunalului Prahova), capabila sa deznoade itele unui caz dubios
Mai avem sperante. Procurorul Oana Alexandru (Parchetul Tribunalului Prahova), capabila sa deznoade itele unui caz dubios

Intr-o Romanie plina de procurori si judecatori asupra carora planeaza grave suspiciuni de coruptie, unele dintre ele confirmate si condamnate penal (vezi cazul Onea-Negulescu & gasca de la DNA Ploiesti), mai exista, totusi, o mana de magistrati care au pus integritatea morala si profesionala mai presus de interesele financiare si reusesc sa mai spele din imaginea patata a justitiei de la noi din tara.

Ph-online.ro a criticat si laudat in egala masura, atunci cand a fost cazul, pe toti cei care au iesit din tiparul infaptuirii actului de justitie. Asa cum abuzurile procurorilor si judecatorilor trebuie devoalate pentru a fi pedepsite si a da o lectie celor care se "inhaiteaza" cu personaje dubioase, la fel consideram ca e necesar sa aducem in lumina reflectoarelor pe cei care fac performanta intr-un sistem dovedit corupt si plin de increngaturi nefiresti.

Un astfel de caz este cel al procuroarei Oana Alexandru de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, un magistrat care a fost premiat pentru merite deosebite la Gala "Zilele Justitiei", alaturi de alti 13 colegi de la Parchetele Curtii de Apel si Judecatoriei Ploiesti. Activitatea Oanei Alexandru a presupus dosare importante, dar si dosare mai putin rasunatoare insa carora alti procurori din teritoriu n-au reusit sa le "dea de cap". 

Este si cazul dosarului deschis in urma unui scandal izbucnit intr-o familie de romi din Mizil, dosar aparent usor de rezolvat, insa, in realitate, plin cu necunoscute. Cazul a fost incredintat procurorului de pe langa Judecatoria Mizil si la scurt timp, ancheta a avut un deznodamant dezamagitor pentru rudele victimei implicate in altercatie: control judiciar, pe linie, pentru toti agresorii.

Familia victimei a contestat decizia procurorului de la Mizil la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar cazul a fost preluat de Oana Alexandru, cea care, cu acest prilej, a primit nu doar "un cartof fierbinte", ci si girul de a fi capabila sa deznoade itele unui caz dubios si spunem acesta intrucat dosarul pare simplu, insa, la Mizil, exista, se pare, o istorie veche a scandalurilor si batailor in anumite grupuri dubioase. Tinand cont de prestigiul profesional de care se bucura, suntem convinsi ca procurorul Oana Alexandru va face dreptate familiei barbatului snopit in bataie si va da un exemplu de corectitudine colegilor magistrati de la Mizil.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office