Mesajul deputatului de Prahova Laura Moagher de Ziua Universala a Iei

Publicat in Politica 24 Iunie 2019 293 ori
Google+ WhatsApp
Mesajul deputatului de Prahova Laura Moagher de Ziua Universala a Iei
Mesajul deputatului de Prahova Laura Moagher de Ziua Universala a Iei

Începând din 2013, anual, pe 24 iunie, în noaptea „cerurilor deschise", a Sânzienelor, românii de pretutindeni celebrează Ziua Universală a Iei, piesa principală a costumului popular românesc.

"Ia tradițională românească, conturează simboluri profunde, conturează elemente ce vorbesc despre soare și stele, despre pământ și flori, despre etape din existența unui popor întreg. Vorbeşte despre divinitate, dar și despre legătura minunată dintre om și natură, vorbeşte despre lupta dintre bine și rău, luptă în care întotdeauna binele triumfă ,vorbeşte despre iubire și respect, despre momente vesele și frumoase ale vieții, despre familie și valorile acesteia", consideră parlamentarul de Prahova.

Ia i-a cucerit și pe marii artiști ai lumii. Henri Matisse i-a dedicat cunoscuta sa pictură „La blouse roumaine", iar Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Ion Theodorescu-Sion au surprins frumusețea și varietatea cămășii populare feminine în tablourile lor.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office