Doamnele din Consiliul Judetean Prahova sarbatoresc Ziua internationala a iei

Publicat in Politica 24 Iunie 2019 Actualizat: 24 Iunie 2019 429 ori
Google+ WhatsApp
Doamnele din Consiliul Judetean Prahova sarbatoresc Ziua internationala a iei
Doamnele din Consiliul Judetean Prahova sarbatoresc Ziua internationala a iei

Ia românească, o tradiţională cămaşă purtată în trecut în zile de sărbătoare, a devenit în prezent un obiect ''cool'' de vestimentaţie, ale cărui simboluri şi-au pierdut din însemnătate. 

Ia este, potrivit Dicţionarului Limbii Române, bluza femeiască specifică portului naţional românesc, confecţionată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic, împodobită la gât, la piept şi la mâneci cu diverse cusături, uneori cu mărgele, scrie Agerpres.

Ziua Internationala a Iei este sarbatorita si de doamnele din Consiliul Judetean Prahova, care astazi au ales sa poarte bluza traditionala.

"Ia tradițională, pe care o sărbătoresc astăzi românii de pretutindeni, este purtată cu mândrie și cu recunoștință de colegele mele din Consiliul Județean Prahova.

O zi a minunatei bluze tradiționale de pe aceste meleaguri, aniversată prin simțire românească! Este un simbol al nostru, ajuns în toate colțurile lumii, care merită să fie menținut întotdeauna în inima oricărui român!", a scris presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office