HAOS în Parlament: PNL nu-l susține pe Iohannis

Publicat in Politica 20 Iunie 2019 701 ori
Google+ WhatsApp
HAOS în Parlament: PNL nu-l susține pe Iohannis
HAOS în Parlament: PNL nu-l susține pe Iohannis

Comisia electorală s-a reunit pentru a discuta schimbarea legislației electorale, în așa fel încât să nu mai existe situații similare cu cea din 26 mai când românii din diaspora nu și-au putut exercita dreptul de vot.

O propunere analizată este cea a președintelui Klaus Iohannis, cel care a solicitat vot anticipat pentru prezidențiale, iar acesta să se desfășoare pe o perioadă de 8 zile.

”Introducerea votului anticipat timp de opt zile, începând cu sâmbăta din săptămâna anterioară celei care se încheie cu ziua alegerilor, în secțiile de votare din străinătate organizate în ambasade, reprezentanțe permanente, consulate generale și institute culturale.

Votul anticipat se va organiza atât pentru primul tur de scrutin, cât și pentru al doilea, cu un număr de zile egal, dacă Curtea Constituțională aduce la cunoștința publică numele celor doi candidați care vor participa la cel de-al doilea tur de scrutin cel târziu în ziua de vineri care urmează zilei alegerilor din primul tur de scrutin.”, solicită Iohannis.

În mod bizar, cei de la PNL nu susțin această variantă. Reprezentanții PNL au spus că este sufiecientă o extindere la două zile a votului. În schimb, cei de la ALDE susțin o astfel de variantă și agrează extinderea la 8 zile a perioadei de votare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office