Cum și-a 'trădat' Cristian Ghinea colegii din opoziție: dovada că a evitat votul la moțiunea de cenzură

Publicat in Politica 19 Iunie 2019 331 ori
Google+ WhatsApp
Cum și-a 'trădat' Cristian Ghinea colegii din opoziție: dovada că a evitat votul la moțiunea de cenzură
Cum și-a 'trădat' Cristian Ghinea colegii din opoziție: dovada că a evitat votul la moțiunea de cenzură

Un scandal a izbucnit, marți, în rândurile opoziției, iar protagonist a fost deputatul USR, Cristian Ghinea. Acesta a câștigat un mandat de europarlamentar în data de 26 mai și a demisionat din Parlamentul național pentru a pleca la Bruxelles.

Cristian Ghinea a fost acuzat că nu a urmat exemplul altor parlamentari, care între timp au devenit eurodeputați. Spre exemplu, Traian Băsescu nu și-a depus demisia până în momentul în care nu a votat la moțiunea de cenzură.

Ghinea a semnat moțiunea de cenzură, iar vineri, pe 15 iunie și-a depus demisia, conștient fiind că prin gestul său opoziția pierde un vot.

Cristian Ghinea a fost membru al Biroului Permanent, deci cunoștea procedurile parlamentare. Cunoscând faptul că prima ședință de Birou Permanent în care se poate lua act de demisia urma să aibă loc marți, cu doar câteva ore înaintea moțiunii de cenzură. În aceste condiții era clar că nu va fi vacantat și apoi validat următorul om de pe lista USR, pentru ca opoziția să nu piardă votul la moțiune.

Cu toate acestea, Ghinea susține că cei din conducerea Camerei Deputaților au ignorat demisia sa. Cronologia îl trădează pe acesta, pentru că demisia a fost depusă vineri, iar Parlamentul s-a reunit marți.

”Am depus săptămâna trecută demisia mea din Parlamentul român, dar conducerea Camerei a ales să o ignore. În 26 mai a început schimbarea și românii au vorbit clar. Schimbarea vine”, scrie Cristian Ghinea.

Iată mai jos documentul prin care Cristian Ghinea a demisionat:

content-image

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office