Băiețelul lui Mihai Chirică, primarul de la Iași, a cumpărat un imobil cu 250.000 de euro când avea doar 11 luni!

Publicat in Politica 12 Iunie 2019 712 ori
Google+ WhatsApp
Băiețelul lui Mihai Chirică, primarul de la Iași, a cumpărat un imobil cu 250.000 de euro când avea doar 11 luni!
Băiețelul lui Mihai Chirică, primarul de la Iași, a cumpărat un imobil cu 250.000 de euro când avea doar 11 luni!

Ștefan Chirică, fiul acum în vârstă de 1 an și 9 luni al lui Mihai Chirică, primarul de la Iași, a „cumpărat”, când avea doar 11 luni, un imobil în valoare de 250.000 de euro. 

Silvia Chirică (74 de ani), mama edilului, a îndeplinit rolul de curator pentru puștiul de 11 luni, a notat reporteris.ro.

Copilul de 11 luni a cumpărat o casă și un teren de 836 de metri pătrați contra sumei de 250.000 de euro. 

Casa și terenul sunt în centrul orașului, pe strada Manolache Drăghici numărul 3, la 100 metri distanță, în linie dreaptă, de restaurantul Bolta Rece. Tranzacția a avut loc pe 27 august 2018.

La notar, Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu i-au vândut lui Ștefan Chirica, minor fără capacitate de exercițiu, reprezentat de curator Silvia Chirica, o locuință cu garaj și teren.

Casa, cu 136 mp suprafață utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe), un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp au fost vândute familiei Chirica în schimbul a 1.159.425 lei, echivalentul a 250.000 de euro. 

Autorizație de demolare pe numele copilului depusă la primăria condusă de tată

Până pe 27 februarie 2019, vânzătorul Ioan Stavarache a avut drept de abitație, adică a mai putut folosi casa. Imediat ce Stavarache a eliberat imobilul, familia Chirica a demarat demersuri concrete în legătură cu proprietatea de pe strada Drăghici.

Pe 10 mai, Ștefan Chirică, copilul de un an și câteva luni al primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcțiilor existente, casă și garaj. În aceeași zi, același Ștefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuință individuală și anexe. 

Recapitulare: în august anul trecut, fiul și mama primarului de Iași au achitat un sfert de milion de euro pentru o proprietate, casă + teren de 836 mp într-o zonă centrală. Iar în mai 2019, Ștefan a cerut Primăriei condusă de tatăl său aprobare pentru demolarea construcțiilor vechi și edificarea altora noi.

Silvia Chirică a explicat că a avut banii pentru această achiziție din pensii. „Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a încercat ea o explicație. Apoi a argumentat cu pensia sa și a soțului: „24.000 de lei. Ba nu, 24 de milioane de lei”.

Primarul Mihai Chirică n-a oferit niciun răspuns despre achiziția făcută de copilul său înainte de a împlini vârsta de 1 an. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.