Consiliul Judeţean Prahova vrea fonduri europene pentru transformarea deşeurilor în sursă de încălzire

Publicat in Politica 27 Mai 2019 158 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judeţean Prahova vrea fonduri europene pentru transformarea deşeurilor în sursă de încălzire
Consiliul Judeţean Prahova vrea fonduri europene pentru transformarea deşeurilor în sursă de încălzire

Un nou obiectiv propus în cadrul master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor. După ce a finalizat proiectul european pentru construirea unei staţii de tratare mecano-biologică şi a încheiat contractul cu un operator care s-o gestioneze, Consiliul Judeţean Prahova intenţionează acum să solicite fonduri europene pentru a realiza o staţie de valorificare energetică. În varianta simplificată, acest obiectiv ar duce la reducerea cantităţilor de gunoaie depozitate anual în rampa clasică, dar şi la folosirea deşeurilor pentru a genera căldură la costuri reduse.

În şedinţa din această săptămână, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat un proiect de hotărâre privind preluarea unui teren de peste patru hectare de la Primăria Ploieşti, adiacent actualei staţii de tratare mecano-biologică, lângă fosta groapă de gunoi a Ploieştiului, pe Centura de Est a municipiului. Conform documentelor, terenul, cu o suprafaţă de 41.171 de metri pătraţi, are lo valoare de inventar de peste 2,3 milioane de lei, însă el este cedat gratuit de către autorităţile locale, pentru susţinerea noului proiect. O parte din teren va fi utilizată pentru buna funcţionare a actualei staţii de tratare, însă cea mai mare parcelă va fi necesară pentru construirea noii staţii, au explicat reprezentanţii CJ Prahova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a explicat că intenţia de construire a acestei staţii de valorificare energetică vizează obţinerea unei surse ieftine, la îndemână, de cogenerare a agentului termic. Practic, în loc să fie aruncate, ceea ce ar fi presupus, dincolo de problemele de mediu, şi plata unei taxe de rampă calculate la tonă, deşeurile care nu vor putea fi valorificate la staţia de tratare mecano-biologică vor fi transformate în sursă de energie.

Pe acelaşi teren se mai doreşte şi amenajarea unei platforme pentru depozitarea gratuită de deşeuri voluminoase, destinată locuitorilor municipiului Ploieşti, a mai explicat Bogdan Toader.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.