Nu scapa! ICCJ: Onea ramane sub control judiciar

Publicat in Politica 24 Mai 2019 316 ori
Google+ WhatsApp
Nu scapa! ICCJ: Onea ramane sub control judiciar
Nu scapa! ICCJ: Onea ramane sub control judiciar

Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat in 23 mai 2019 in dosarul in care fostul sef al DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea (foto), a contestat masura controlului judiciar impus de procuroarea Adina Florea, adjuncta Sectiei pentru investigarea magistratilor.

Masura a fost luata in dosarul in care Lucian Onea este inculpat pentru o serie de fapte extrem de grave, precum grup infractional organizat.Lucian Onea a fost audiat miercuri, 22 mai 2019 la SIIJ, acolo unde i s-a prelungit controlul judiciar, iar la scurt timp a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie aceasta masura. In urma dezbaterilor, Inalta Curte a respins cererea fostului sef DNA, astfel ca acesta ramane in continuare sub control judiciar.Iata minuta ICCJ din 23 mai 2019:

“Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpatul Onea Lucian Gabriel impotriva ordonantei din data de 21 mai 2019 dispusa in dosarul nr.21/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Obliga inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpat, pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 80 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in Camera de Consiliu, astazi, 23 mai 2019”.

Reamintim ca Lucian Onea a fost inculpat, alaturi de procurorul Mircea Negulescu, exclus din magistratura, pentru fapte grave. Iata ce acuzatii le sunt aduse celor doi de catre SIIJ:

“Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, prin ordonanta din 9.01.2019 au dispus extinderea urmaririi penale, efectuarea in continuare a urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii:NEGULESCU MIRCEA, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, folosirea abuziva a functiei in scop sexual, complicitate la represiune nedreapta, inducerea in eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justitiei, trafic de influenta, fals intelectual, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata; ONEA LUCIAN GABRIEL pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, represiune nedreapta, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informatiilor secrete de stat, abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.De asemenea, in cauza s-a dispus extinderea urmaririi penale si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de alti trei procurori si trei ofiteri de politie judiciara.Faptele cercetate vizeaza modul in care cei doi inculpati si cei sase suspecti au efectuat acte de urmarire penala in dosare aflate in instrumentarea lor, existand suspiciunea constituirii unui grup infractional organizat care ar fi actionat coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.