Vești mari pentru primari: Guvernul simplifică și extinde fondul special de 10 miliarde de lei gândit de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici

Publicat in Politica 24 Mai 2019 202 ori
Google+ WhatsApp
Vești mari pentru primari: Guvernul simplifică și extinde fondul special de 10 miliarde de lei gândit de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici
Vești mari pentru primari: Guvernul simplifică și extinde fondul special de 10 miliarde de lei gândit de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii va fi extins pentru finalizarea construcţiei şi amenajării spaţiilor de depozitare şi păstrare a produselor agricole, iar procedura de solicitare a finanţării prin acest program va fi simplificată prin eliminarea autorizaţiei de construcţie din lista documentelor necesare la depunerea dosarului, potrivit Agerpres. Propunerile vin după vizitele în teritoriu ale liderilor PSD și a premierului Viorica Dăncilă, unde s-au întâlnit cu primari din mai multe județe.

"În şedinţa de Guvern de astăzi îmbunătăţim funcţionarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii preluând propuneri venite din teritoriu. Fac precizarea că acest instrument este destul de apreciat. În doar 20 de zile au fost depuse aproximativ 1.000 de cereri de finanţare. Extindem acest program astfel încât să finalizăm construcţia şi amenajarea spaţiilor de depozitare şi păstrare a produselor agricole, o măsură aşteptată de fermieri care au nevoie de sprijin pentru valorificarea produselor. Pentru că România are nevoie de infrastructură modernă includem în domeniul prioritar principal al Fondului şi finanţarea investiţiilor pentru realizarea aeroporturilor", a spus Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Ea a mai precizat şi că prin decizia ce va fi luată de Executiv procedura de solicitare a finanţării va fi simplificată.

  • "În acest sens, eliminăm autorizaţia de construcţie din lista documentelor necesare la depunerea dosarului de solicitare a finanţării. Pentru a nu exista confuzii, fac precizarea că acest document va fi în continuare obligatoriu pentru începerea lucrărilor de construcţie. Pentru a finanţa cât mai multe proiecte, vor fi eligibile şi alte cheltuieli, cum ar fi cele cu utilităţile, cele de proiectare, studiile de fezabilitate sau expertizele tehnice", a precizat premierul.

Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost înființat de Guvern la inițiativa lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.