WERNER, FACUT KO – Mesaj dur al unui liberal adevarat pentru Iohannis: „Ai ajuns presedinte datorita unor oameni ca mine, care acum sunt 'penali'

Publicat in Politica 21 Mai 2019 895 ori
Google+ WhatsApp
WERNER, FACUT KO – Mesaj dur al unui liberal adevarat pentru Iohannis: „Ai ajuns presedinte datorita unor oameni ca mine, care acum sunt 'penali'
WERNER, FACUT KO – Mesaj dur al unui liberal adevarat pentru Iohannis: „Ai ajuns presedinte datorita unor oameni ca mine, care acum sunt 'penali'

Ipocrizia presedintelui Klaus Iohannis (foto 1) nu cunoaste limite. Werner tuna si fulgera impotriva asa-zisilor „penali”, dar uita ca tocmai datorita unora ca ei a ajuns presedinte in 2014, echipa PNL care l-a propulsat bazandu-se pe oameni care intrasera sau care aveau sa intre in masina de tocat a DNA. Acestea sunt principalele idei care se desprind dintr-un mesaj extrem de dur lansat marti, 21 mai 2019, de catre Aristotel Cancescu (foto 2), cel care a condus Consiliul Judetean Brasov intre anii 2000 si 2014 si cel care acum ii cere demisia lui Iohannis, ajuns presedinte tocmai datorita „penalilor” din Partidul National Liberal.

Membru PNL din 2001 pana in 2017, Cancescu s-a numarat printre oamenii de baza ai precampaniei prezidentiale din 2014. Ulterior, in intervalul 2014-2017, politicianul a fost infiorator umilit de catre DNA, parchetul fabricandu-i nu mai putin de 4 dosare, dintre care 3 s-au soldat cu defilari in catuse prin fata presei. In primul dosar, Directia Nationala Anticoruptie i-a obtinut arestul preventiv timp de 4 luni, insa retinerile din celelalte 3 cauze au fost atat de inepte, incat au picat in instanta imediat sau dupa numai cateva zile de arest preventiv. Principalul paraditor al politicianului este nimeni altul decat seful DNA Brasov, Cornel David-Deca. Trebuie precizat ca prima perioada de arest preventiv (octombrie 2014 – februarie 2015) a coincis cu ascensiunea la Palatul Cotroceni a lui Klaus Iohannis – fix omul pe care Cancescu il sustinuse, alaturi de Partidul National Liberal. Profund dezamagit de sustinerea oarba a PNL fata de politica de catuse dusa de DNA, fostul presedinte al CJ Brasov a parasit formatiunea politica in iunie 2017, la 3 luni de la ultima incatusare marca DNA (click aici pentru a citi).

Revenind in luarea de pozitie de marti, 21 mai 2019, trebuie sa spunem ca Aristotel Cancescu ii reproseaza lui Klaus Iohannis nu doar discursul isteric contra asa-numitilor „penali”, ci si faptul ca prin atitudinea constanta de Gica Contra manifestata de Werner impotriva reformelor legislative ale coalitiei PSD-ALDE, locatarul de la Cotroceni i-a nenorocit chiar pe alesii locali din propria tabara, accentuand revolta din randurile primarilor si viceprimarilor liberali.

De asemenea, Cancescu da de inteles ca Iohannis se face acum partas la al treilea masacru comis asupra PNL, dupa ce primele doua i-au avut ca autori pe Traian Basescu, respectiv pe Victor Ponta si George Maior.

Nici actualul sef al PNL, Ludovic Orban, nu scapa de criticile lui Aristotel Cancescu, fostul presedinte al CJ Brasov calificandu-l pe liderul din Modrogan drept „arivist” si „fara aptitudini manageriale”, un politician care uita ca era cat pe-aci sa dea de belea din cauza DNA. De altfel, Cancescu face apel la liberali sa-i schimbe din varful partidului pe Orban si ai lui.

Aristotel Cancescu incheie, sustinand ca „aroganta si lipsa de caracter” nu-i vor aduce nimic bun lui Klaus Iohannis in anul electoral 2019, in contextul in care Werner legitimeaza constant abuzurile din justitie.

Redam mesajul postat pe Facebook de Aristotel Cancescu:

Catre Presedintele Romaniei, Klaus Johannis,

Klaus,

Ca fost presedinte al Ligii Alesilor Locali ai PNL - si, ca unul dintre cei trei care te-au sprijinit sa preiei conducerea PNL, pozitie din care ai devenit apoi, automat, candidat la presedintia Romaniei- iti cer sa incetezi aceasta campanie populista in care implici Justitia si institutiile statului.

Acum 20 de ani, pe cand eram senator, sustineam ca avem nevoie de legi prin care sa scoatem politicul din justitie. Am ajuns azi, dupa 30 de ani de la Revolutie, sa ne straduim sa scoatem justitia din politic.

Daca nu erau in politica oameni ca tine si ca Traian Basescu, sigur s-ar fi reusit acest lucru.

Klaus,

Ai ajuns presedinte datorita unor oameni ca mine, Turcanu, Adomnitei, Stavarache, Bagiu, Scripcaru, Florea, Ciprian Dobre, Uioreanu, Molot, Frunzaverde si multi altii, oameni care, la ora actuala sunt 'penali'.

 

 

Ar fi normal, Klaus, ca fiind promovat in aceasta functie de niste 'penali', sa iti dai demisia.

 

 

PNL-ul a fost masacrat in doua randuri. Mai intai a fost Traian Basescu, care dupa ruptura Aliantei DA, a decimat de mai multe ori partidul nostru. A urmat tandemul Ponta-Maior, care a finalizat putinul care mai ramasese. La ora actuala 70% dintre primarii si viceprimarii PNL au dosare penale sau sunt in urmarire penala.

 

 

Tu ce ai facut, Klaus, pentru ei? Le promiti ca daca mai castigi un mandat ii bagi pe toti la puscarie! Un procuror dement le-a facut aproape la toti primarii din judetul Brasov, dosare penale, in mod obsesiv. Acesti primari trebuie sa fie prosti sa te mai sprijine, pe tine si PNL-ul!

Brasovean fiind, am fost prieten cu Ludovic Orban, dar in partid nu l-am sprijinit niciodata, pentru ca e arivist si nu are aptitudini manageriale. Abia a scapat de un dosar penal si acum vrea o 'justitie dreapta'. Daca era condamnat, asa cum au patit alti colegi de Parlament si ai domniei sale, mai era, oare, Justitia dreapta?

Te-ai opus la legea codului administrativ, la legea codurilor penale, a incompatibilitatilor, desi cateva sute de alesi locali ai PNL si-au pierdut mandatele. Tu ai scapat. Ei, nu. Si tu crezi, Klaus, ca acesti oameni te vor mai ajuta?

Te vor mai vota?

Klaus,

De cinci ani sunt macinat intr-un mizerabil proces penal pentru drumuri din judetul Brasov, cu toate ca in Brasov executam aceste drumuri la preturi mult mai mici decat le faceai tu la Sibiu.

Ca primar ai fost ajutat de toate guvernarile de pana in 2014. Eu, nu. M-am descurcat cu reursele mele proprii si brasovenii m-au votat de sase ori.

Tu, in schimb, dupa ce te-ai vazut cu sacii in caruta, te-ai apucat sa-i improsti cu noroi pe toti.

Sunt convins ca aroganta si lipsa ta de caracter le vei plati in acest an.

Fac un apel la fostii mei colegi din administratiile locale ale PNL- ului sa schimbe aceasta echipa din varful partidului si sa faca in Romania o justitie dreapta, impreuna cu celelalte forte politice.

Nu pentru a-i acoperi pe corupti, ci pentru a nu mai permite in viitor sa se intample asemenea abuzuri.

Aristotel Cancescu,

- fost senator al Romaniei (1992-2000)

- fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov (2000-2014)”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.