PNL pierde teren in Prahova! 8 consilieri au trecut la ALDE

Publicat in Politica 17 Mai 2019 663 ori
Google+ WhatsApp
PNL pierde teren in Prahova! 8 consilieri au trecut la ALDE
PNL pierde teren in Prahova! 8 consilieri au trecut la ALDE

Anunţul făcut de primarul din Podenii Noi privind intenţia de a trece de la PNL la ALDE a tulburat spiritele în administraţia comunei prahovene. Deranjaţi că şi mai mulţi consilieri "trag" din echipa lui Mihai Alionte trag tot cu ALDE, reprezentanţii PNL Prahova au decis să le retragă sprijinul politic. Formaţiunea cere încetarea mandatelor pentru opt consilieri locali de aici, lucru care, în teorie, ar putea să ducă inclusiv la dizolvarea forului legislativ, dacă acesta va rămâne fără cvorum şi nu va mai putea să-şi ţină şedinţele.

Prefectura Prahova a anunţat în această săptămână că analizează situaţia din comuna Podenii Noi, după ce a fost sesizată de către PNL cu privire la retragerea sprijinului politic pentru cei opt aleşi locali.

Situaţia a fost generată de declaraţiile făcute de Mihai Alionte, primarul localităţii prahovene Podenii Noi, care anunţase în luna februarie că se alătură, faptic cel puţin, echipei ALDE. Conştient că plecarea din partidul din care fusese ales la alegerile locale ar fi echivalat cu pierderea mandatului, acesta a explicat că este vorba mai degrabă de o trecere "cu sufletul", fără să existe o adeziune oficială la ALDE. Tot cu sufletul par să fi trecut şi cei opt consilieri, care, automat, au fost sancţionaţi imediat de conducerea PNL Prahova.

În eventualitatea în care, din lipsă de cvorum, Consiliul Local nu şi-ar mai ţine şedinţele, forul legislativ ar risca dizolvarea de drept. Este o situaţie care se apropie de cea din Gura Vitioarei, unde, după decesul primarului, deja s-a ajuns la un blocaj şi unde Prefectura a solicitat instanţei de judecată să constate dizolvarea Consiliului Local.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office