Fiul Doinei Cornea face un nou apel anti-Iohannis: Către cei care mai gândesc încă

Publicat in Politica 17 Mai 2019 147 ori
Google+ WhatsApp
Fiul Doinei Cornea face un nou apel anti-Iohannis: Către cei care mai gândesc încă
Fiul Doinei Cornea face un nou apel anti-Iohannis: Către cei care mai gândesc încă

Fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, a lansat joi, pe pagina sa de Facebook, un apel la boicotarea evenimentului organizat la Palatul Cotroceni pe 20 mai de președintele Klaus Iohannis pentru comemorarea victimelor comunismului. Iuhas a spus recent că nu va merge la Cotroceni.

  • „APEL către cei care mai gândesc încă

Parafrazând-o pe mama şi fiind cu siguranţă în asentimentul ei – spun aceasta ştiind că, pe tot parcursul perioadei ei de opoziţie deschisă, la aproape fiecare text sau acţiune a ei mă consulta sau mă lua părtaş, ţinând cont de opiniile mele atunci când acestea erau diferite – fac acest apel către aceia care mai gândesc incă.

Nu aş fi făcut acest apel dacă răspunsul meu dat invitaţiei Preşedintelui Iohanis nu ar fi stârnit un val atât de mare de reacţii – de la aprecieri (pe care nu le merit) până la cele mai abjecte injurii (care trec pe lângă mine fără să lase nicio urmă).

Fără a intra într-o polemică cu cei care mă înjură ci doar pentru a le explica celor de bună credinţă care nu au înţeles gestul meu că eu nu manifest o lipsă de respect faţă de martirii şi victimele comunismului ci, mai curând, o lipsă de respect faţă de lipsa de respect la adresa acestora.

În acest sens fac apel la:

- Asociaţia 15 Noiembrie din Braşov

- Asociaţiile de revoluţionari

- Societatea Timişoara

- Toţi cei care au suferit datorită regimului comunist

să nu onoreze invitaţia Preşedintelui de a participa la evenimentul de comemorare a aniversării Revoluţiei din Decembrie ce va avea loc în 20 mai.

Îi rog pe braşovenii care au participat la revolta din 1987 şi cu care ne-am solidarizat atunci, mama şi cu mine, să se gândească dacă pentru ei reprezentativă e data de 20 mai sau cea de 15 Noiembrie?

Îi rog pe toţi cei care au ieşit pe străzi în decembrie 1989 – şi alături de care eram şi noi, mama şi cu mine – să se gândească dacă, pentru ei e mai reprezentativă „Duminica Orbului‟ sau ziua de 21 Decembrie?

Îi rog pe cei din Societatea Timişoara, la mitingurile cărora am participat în nenumărate rânduri mama şi cu mine, să se gândescă dacă pentru ei importantă a fost ziua de 20 mai sau zilele Revoluţiei de la Timişoara – premergătoare celei din restul ţării?

Îi rog pe toţi cei care manifestau în 1990 în Piaţa Universităţii – şi alături de care, în nenumărate ocazii am participat şi noi – dacă manifestau pentru cinstirea acelei zile numită apoi „Duminica Orbului‟ sau poate, chiar împotriva a ceea ce se produsese atunci?

Dar, poate e mai bine aşa! E mai bine că Preşedintele Iohanis a făcut această invitaţie pentru ziua de 20 mai. Fiecare va putea să-şi aleagă un simbol, o zi pe care o va sărbători ca fiind ziua în care i s-au împlinit idealurile!

Leontin Horaţiu Iuhas

Cluj, la 16 mai (sau ziua în care a murit ca urmare a regimului de detenţie în închisoarea Jilava Fericitul Vladimir Ghika)”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office