Istoricul Marius Oprea, acuzații la adresa lui Dacian Cioloș: A fost militar în trupele de Securitate care supravegheau locuința Doinei Cornea, adus de Virgil Ardelean

Publicat in Politica 16 Mai 2019 233 ori
Google+ WhatsApp
Istoricul Marius Oprea, acuzații la adresa lui Dacian Cioloș: A fost militar în trupele de Securitate care supravegheau locuința Doinei Cornea, adus de Virgil Ardelean
Istoricul Marius Oprea, acuzații la adresa lui Dacian Cioloș: A fost militar în trupele de Securitate care supravegheau locuința Doinei Cornea, adus de Virgil Ardelean

Istoricul Marius Oprea a declarat miercuri seara la Antena 3 că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de securitate din Cluj și că a fost adus în dispozitivul care păzea strada pe care locuia Doina Cornea de către şeful de atunci al miliţiei locale, Virgil Ardelean, ajuns după revoluţie şef al serviciului secret al Ministerului de Interne și supranumit ”Vulpea”. Dacian Cioloș, prezent într-o altă emisiune, la Realitatea TV, a refuzat să comenteze declarațiile acestuia.

Pe de altă parte, o variantă a aceluiași atac a fost lansată și în urmă cu câteva zile de către Călin Popescu Tăriceanu, care la Brașov a vorbit despre Cioloș ca ”paznic la poarta Doinei Cornea”. În acel context, Dacian Cioloș a explicat că era militar în termen repartizat să păzească o interesecție din Cluj Napoca, situată în apropierea casei acesteia.

  • Ce a spus Marius Oprea la Antena 3. „Şeful miliţiei din Cluj la acel moment era Virgil Ardelean, în momentul în care doamna Doina Cornea a fost maltratată la miliţie (…) Domnul Virgil Ardelean era la vremea respectivă şeful miliţiei din Cluj, iar Alexandru Pereş, colonelul de Securitate care apare în dosarul doamnei Doina Cornea a anchetat-o pe aceasta în februarie 1984 şi a decis microfonarea întregii locuinţe. (…) În dosarul doamnei Doina Cornea sunt 83 de ofiţeri superiori din Securitate între care 12 generali (…) Domnul Ardelean nu figurează în acest dosar, dar dânsul era şeful Miliţiei în municipiul Cluj la vremea respectivă, în anii 80. Probabil că el a fost cel care l-a adus pe Cioloş, pe finul său în dispozitiv, pentru că ştiţi că era totul pe bază de pile şi relaţii şi şi-a protejat nepotul aducându-l în oraş, să nu facă armata cine ştie pe unde”.

Prezent într-o emisiune la Realitatea TV, Dacian Cioloș Cioloș a refuzat să comenteze afirmațiile lui Oprea.

Nu însă este pentru prima dată când Cioloș este atacat în acest fel. A făcut-o și Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a declarat și el la începutul săptămânii, la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doina Cornea.

„Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloş, fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-şi alianţa politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei”, a spus Tăriceanu.

Dacian Cioloș a răspuns tot luni declarațiilor lui Tăriceanu, spunând că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate și că printre obiectivele supravegheate a fost și o intersecție despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea.

„Domnul Tăriceanu se folosește de orice simbol pentru a încerca să mai câștige capital politic. Pare că a descoperit acum niște secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simțul proporției a ajuns să fie dl Tăriceanu.

Să revenim la tinerețea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist și lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparținea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluție actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizați a fost și supravegherea unei intersecții, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat luni pentru agenția Mediafax, Dacian Cioloș.

Marius Oprea a fost în trecut consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office