Contract important semnat la CJ Prahova de Bogdan Toader și reprezentanții firmei Solid Waste Operation în prezența Vioricai Dancila

Publicat in Politica 15 Mai 2019 Actualizat: 15 Mai 2019 583 ori
Google+ WhatsApp
Contract important semnat la CJ Prahova de Bogdan Toader și reprezentanții firmei Solid Waste Operation în prezența Vioricai Dancila
Contract important semnat la CJ Prahova de Bogdan Toader și reprezentanții firmei Solid Waste Operation în prezența Vioricai Dancila

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Prahova a avut loc semnarea ,,Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de Sortare a deşeurilor Boldeşti – Scăieni şi a Staţiei de Tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti,  între Consiliul Județean Prahova și S.C. S.W.O. S.R.L. (Solid Waste Operation).

Evenimentul s-a desfășurat în prezența premierului Viorica Dăncilă, a cinci miniștri din Guvernul României și a parlamentarilor PSD de Prahova.

Contractul a fost semnat de către reprezentanții firmei Solid Waste Operation și de către președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Stația de tratrare de la Ploiești, realizată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în faza a doua a proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Prahova este una dintre cele mai performante din România, fiind unică în țară prin procesul tehnologic utilizat pentru tratarea deșeurilor biodegradabile.

Este un pas mare pentru alinierea județului Prahova la standardele europene în materie de mediu, iar autoritățile județene au în continuare în vedere reducerea la mai puțin de 10% a deșeurilor menajere care ajung la rampa de gunoi.

,,Reușim să îndeplinim țintele asumate în tratatul se aderare, astfel încât, cantitatea depusă la rampa de gunoi va fi undeva la 40% în acest moment, iar noi ne dorim să continuăm acest master plan de gestionare a deșeurilor, în final undeva în anul 2022 – 2024 să reușim să depozităm la rampă maxim 10% din cantitatea preconizată în acest moment, 150.000 tone anual, gestionată în județul Prahova, incluzând aici și municipiul Ploiești. Este un proiect destul de ambițios, considerăm noi, este unic prin procesul tehnologic de bio-uscare a deșeurilor. Ceea ce rezultă din acest proces tehnologic va ajunge în stațiile de valorificare energetică.” a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office