Ce ticalosi! USR a umilit un grup de batrani, aruncandu-le pe jos bancnote de 1 leu

Publicat in Politica 12 Mai 2019 1382 ori
Google+ WhatsApp
Ce ticalosi! USR a umilit un grup de batrani, aruncandu-le pe jos bancnote de 1 leu
Ce ticalosi! USR a umilit un grup de batrani, aruncandu-le pe jos bancnote de 1 leu

Imagini greu de privit, in care sunt infatisati cativa batrani care aduna de pe jos bancnote de 1 leu, aruncate de reprezentanti si sustinatori ai USR.

Totul s-a intamplat la mitingul de la Iasi, iar PRODEMO o reclamă la CNCD pe deputata Cosette Chichirău pentru „umilirea” unor vârstnici.

Europarlamentarul Cătălin Ivan şi PRODEMO au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la „umilinţele” la care au fost supuse unele persoane în timpul mitingului electoral din 9 mai de la Iaşi, cărora le-au fost aruncate bancnote de 1 leu, precum şi cu privire la „încurajarea acestor discriminări” de către parlamentarul USR Cosette Chichirău, transmite Agerpres.

„Umilirea persoanelor vârstnice sau care aparţin anumitor categorii sociale ori profesionale nu are niciun fel de justificare, în nicio circumstanţă şi cu atât mai puţin în circumstanţe politice. Opţiunile sau simpatiile politice sunt libere. La acest drept au acces toţi cetăţenii europeni, indiferent pe cine votează, dacă votează. Nu sunt mai europeni cei care aruncă, în batjocură, bancnote de 1 leu decât cei care le strâng de pe jos, în amuzamentul celor dintâi! Ruşinea ar trebui să acopere obrazul celor care doar se consideră superiori”, se afirmă într-un comunicat transmis de PRODEMO duminică AGERPRES.

PRODEMO aminteşte că dreptul la demnitate este unul fundamental, înscris în Carta drepturilor omului.

„Reprezintă, de altfel, şi prima valoare dintre cele asumate de Uniunea Europeană: ‘Demnitatea umană este inviolabilă. Trebuie să fie respectată şi protejată şi constituie baza propriu-zisă a drepturilor fundamentale’. La fel, libertăţile individuale, cum sunt respectul faţă de viaţa privată, libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informaţie şi libertatea de exprimare, sunt protejate de Carta drepturilor fundamentale a UE”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „asemenea comportamente trebuie sancţionate pentru a nu deveni exemple pentru societate, cu atât mai mult când vin din partea unor oameni politici”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office