Dosar marca Portocală, spulberat in instanta! Achitare pe linie in dosarul Allianso Group

Publicat in Politica 09 Mai 2019 Actualizat: 09 Mai 2019 1271 ori
Google+ WhatsApp
Dosar marca Portocală, spulberat in instanta! Achitare pe linie in dosarul Allianso Group
Dosar marca Portocală, spulberat in instanta! Achitare pe linie in dosarul Allianso Group

Un nou dosar marca "Portocala" a fost spulberat in instanta! Astazi, Lokere Ivan Filip Odiel a fost achitat pentru toate acuzatiile aduse in dosarul instrumentat de "paraditorul" Negulescu de la Ploiesti.

Lokere, administratorul societatii Allianso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park, a fost acuzat de spalare de bani, insa instanta a decis achitarea acestuia prin motivarea ca fapta nu exista!

Firma Allianso Group, careia procurorii i-au imputat acuzatii privind evaziunea fiscala si spalarea banilor, a fost, de asemenea, achitata de judecatori, pe motiv ca fapta nu exista sau nu este prevazuta de legea penala.

Dosarul Allianso s-a bazat pe declaratiile a doi martori cu identitate protejata, dupa "reteta" lui Portocala. S-a constatat, ulterior, ca cele doua declaratii erau trase la indigo, existand suspiciunea ca Negulescu fie a dictat celor doi denuntatori continutul declaratiei, fie cei doi martori acoperiti erau, de fapt, una si aceeasi persoana, pusa de Portocala sa minta in marturia depusa la dosar:

Prezentam in continuare cele doua declaratii date de pretinsii martori protejat, cu precizarea ca fragmentele care se regasesc in ambele documente au fost marcate cu rosu, iar cele care difera cu negru:

Declaratia de martor amenintat data de Mihai Ivan, in 15 mai 2014, intre orele 14.00 – 14.40:

Sunt angajat in cadrul grupului de firme Allianso.

In aceasta calitate am luat la cunostinta faptul ca toate lucrarile vizand constructia, decopertarea, efectuarea terasamentelor au fost executate de antreprenorul general SC Ness Proiect Europe SRL, avand subantrepriza societatea comerciala SC Bogali Trans SRL.

Azi data de mai sus mi-a fost prezentat de catre procuror un contract de executie lucrari nr. 14 din 09.03.2012 prin care SC Allianso Busines Park in calitate de beneficiar ar fi contractat de la SC Alex Design SRL contra sumei de 200.000 euro, lucrari de decopertare si evacuare excedent, lucrari pe care aceasta societate comerciala SC Alex Design SRL nu cunosc sa le fi executat pe raza SC Allianso Busines Park SRL.

Contractul este semnat la beneficiar de catre numitul Petrica Usurelu si directorul general Ivan Lokere. De asemenea, factura, devizul de lucrari si procesul verbal de receptie este semnat pentru beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica.

In conditiile in care lucrarile ar fi fost executate in realitate, persoana responsabila in firma sa semneze devizul de lucrari si procesul verbal de receptie ar fi fost managerul de lucrari Marius Chiru.

Fac precizarea ca din cunostintele mele aceasta situatie in care Petrica Usurelu a semnat procesul verbal de receptie este singulara in raport cu lucrarile pretins efectuate de decopertare si evacuare excedent.

In cursul lunii mai 2012 in perioada campaniei electorale care a fost organizata in iunie 2012 am asistat la o discutie in care numitul Chiru Marius, care indeplineste functia de manager de constructii a comunicat angajatilor ca Petrica Usurelu a dat dispozitie ca sa se permita accesul unor persoane in Hala de frig si cladirea SME de pe raza parcului industrial, care vor depozita in aceste spatii temporal alimente perisabile si neperisabile, respectiv: pui, zahar, ulei, cozonac, bere.

De asemenea, Petrica Usurelu a dat dispozitie sa permita accesul a 70-80 persoane care sa participe la constituirea pungilor cu alimente care ulterior erau transportate cu dubite si paraseau teritoriul parcului industrialAm observat faptul ca in fiecare punga erau puse produsele alimentare mai sus mentionate respectiv pui, zahar, ulei, cozonac, bere, precum si obiecte promotionale cu insemnele USL.

Intreaga activitate de aprovizionare si ambalare a pachetelor, inclusiv coordonarea celor 70 persoane a fost organizata de numitul Vlad Cosma impreuna cu alte persoane care se aflau in permanenta la coordonarea activitatii si care se aflau in permanenta la Hala de frig.

Aceasta imi este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez personal, dupa ce am citit-o cuvant cu cuvant si am constatat ca cele consemnate corespund cu cele declarate de mine, intre orele 14:00 – 14:40”.

Iata declaratia de martor amenintat data de Alexandra Stan, in 15 mai 2014, intre orele 14.45 – 15.45:

Sunt un apropiat al persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul grupului de firme Allianso.

Cunosc faptul ca toate lucrarile vizand constructia, decopertarea, efectuarea terasamentelor erau executate de antreprenorul general SC Ness Proiect Europe SRL, avand subantrepriza societatea comerciala SC Bogali Trans SRL.

Azi data de mai sus mi-a fost prezentat de catre procuror un contract de executie lucrari nr. 14 din 09.03.2012 prin care SC Allianso Busines Park in calitate de beneficiar ar fi contractat de la SC Alex Design SRL contra sumei de 200.000 euro, lucrari de decopertare si evacuare excedent, lucrari pe care aceasta societate comerciala SC Alex Design SRL nu cunosc sa le fi executat pe raza SC Allianso Busines Park SRL.

Contractul este semnat la beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica si directorul general Ivan Lokere. De asemenea, factura, devizul de lucrari si procesul verbal de receptie este semnat pentru beneficiar de catre numitul Usurelu Petrica.

In conditiile in care lucrarile ar fi fost executate in realitate, persoana responsabila in firma sa semneze devizul de lucrari si procesul verbal de receptie ar fi fost Marius Chiru.

In cursul lunii mai 2012 in perioada campaniei electorale care a fost organizata in iunie 2012 am asistat la o discutie in care numitul Chiru Mariusprin care acesta comunica angajatilor ca Petrica Usurelu a dat dispozitie ca sa se permita accesul unor persoane in Hala de frig si cladirea SME din incinta parcului industrial,care vor depozitatemporar in aceste spatii alimente perisabile si neperisabile respectiv: pui, zahar, ulei, cozonac, bere.

De asemenea, Petrica Usurelu a dat dispozitie sa permita accesul a 70-80 persoane care sa participe la constituirea pungilor cu alimente care ulterior erau transportate cu dubite si paraseau teritoriul parcului industrial.

Ulterior, am observat o cantitate mare de ambalaje ramase din activitatea de despachetare si impachetare a produselor despre care am aflat de la alti angajati ai parcului ca provin de la produsele sus mentionate. De asemenea alti angajati m-au invitat sa servesc din produsele alimentare ramase in hala SME, respectiv cozonac.

Aceasta imi este declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez personal, dupa ce am citit-o cuvant cu cuvant si am constatat ca cele consemnate corespund cu cele declarate de mine, intre orele 14:45 – 15:45”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.