DECIZIE: Liber la ARESTAREA lui Negulescu

Publicat in Politica 18 Aprilie 2019 1427 ori
Google+ WhatsApp
DECIZIE: Liber la ARESTAREA lui Negulescu
DECIZIE: Liber la ARESTAREA lui Negulescu

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto) poate fi retinut si arestat in viitorul apropiat.

O asemenea situatie este posibila ca urmare a unei hotarari luate joi, 18 aprilie 2019 de catre Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai precis, procurorii CSM au hotarat inaintarea catre presedintele Klaus Iohannis a

propunerii privind eliberarea lui Negulescu din functia de procuror, dupa ce acesta a fost sanctionat disciplinar cu excluderea din magistratura.

Minuta Sectiei pentru procurori:

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functia de procuror, ca urmare a aplicarii sanctiunii disciplinare constand in excluderea din magistratura, a domnului NEGULESCU MIRCEA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina (in prezent suspendat din functie)”.

Amintim ca pe 8 aprilie 2019 un complet de 5 judecatori ai ICCJ a mentinut decizia Sectiei pentru procurori a CSM din 30 ianuarie 2018 privind excluderea lui Negulescu din magistratura (click aici pentru a citi).

Decizia de eliberare din functia de procuror a lui Mircea Negulescu poate avea efecte grave asupra acestuia. Asta intrucat nu va mai exista niciun impediment in cazul in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ar decide retinerea sa si apoi prezentarea in instanta cu propunere de arestare preventiva. Caci, asa cum se stie Negulescu a facut obiectul unei cereri de arestare preventiva, insa demersul SIIJ a fost blocat de procurorii din CSM care s-au opus unei asemenea masuri, acordandu-i practic imunitate.

Conform art.95 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, „judecatorii si procurorii pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati numai cu incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau, dupa caz, a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”. 

Mircea Negulescu a fost inculpat de SIIJ intr-un dosar de grup infractional organizat alaturi de fostul sau sef de la DNA Ploiesti Lucian Onea. In acelasi dosar este vizata inclusiv Laura Kovesi.

Dupa adoptarea noii hotarari de catre Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, in spatiul public au aparut si primele "urari" facute de internauti "paraditorului" Portocalã:

"Adio Portocala - javra ordinara" sau " Sa iti cumperi ulei pt sejurul romantic de la Campina si Margineni", "Fara apa in arest pentru zdreanta asta!", "Hai, paraditule, du-te unde ti-e locul!" sunt doar cateva dintre mesajele care circula astazi pe retelele sociale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office