Sah mat! Primarul Adrian Dobre a ramas in fundul gol!

Publicat in Politica 20 Martie 2019 1919 ori
Google+ WhatsApp
Sah mat! Primarul Adrian Dobre a ramas in fundul gol!
Sah mat! Primarul Adrian Dobre a ramas in fundul gol!

Lovitura sub centura, incasata de primarul Ploiestiului, in meciul cu Veolia. Pentru ca a refuzat negocierile cu operatorul si din cauza ca se apropie data de 1 mai, cand vom ramane fara apa calda si incalzire, edilul va trebui sa suporte consecintele. Din pacate, cot la cot cu el o vom face si noi.

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, in calitate de concedent pe speta termoficarii (CET Brazi este detinut de CJ Prahova), a transmis Primariei Ploiesti o adresa prin care solicita primarului si Consiliului Local sa demareze proiectul de preluare a CET Brazi de catre municipalitate, intrucat "autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației”.

Astfel, Dobre se afla acum intr-un moment nefericit din punct de vedere politic: fie accepta negocierile cu Veolia si tariful impus de acestia, fie preia CET Brazi si va esua lamentabil, intrucat calculele arata ca Primaria nu poate furniza agent termic la pret mai mic decat Veolia, nu are know-how-ul necesar, instalatiile sunt vechi si necesita investitii, iar termenul pana la care ar trebui sa se rezolve toata chestiunea este mult prea scurt.

Iata adresa transmisa de Bogdan Toader, care ii da fiori reci primarului Dobre:

Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea continuității furnizării serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, venim cu următoarele precizări:

Pentru clarificarea posibilităților legale de a rezolva problema apărută prin ajungerea la termen a contractului de concesiune între Veolia Energie Prahova, pe de o parte, în calitate de concesionar, și Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, pe de altă parte, în calitate de concedenți, s-a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în legătură cu acest subiect.

Prin adresa de răspuns, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat: “În temeiul prevederilor art. 8 alin (1) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației”.

Având în vedere cele precizate, Consiliul Județean Prahova a transmis o notificare Primăriei Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în care se arată că autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și că este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale.

Având la bază aceste observații, Consiliul Județean Prahova a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului. Această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică.

 

Președinte Consiliul Județean Prahova

Bogdan Toader

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.