Planul diabolic ascuns al celui mai slab primar de dupa '89. Cum vrea Adrian Dobre sa-i fraiereasca pe ploiesteni!

Publicat in Politica 18 Martie 2019 1637 ori
Google+ WhatsApp
Planul diabolic ascuns al celui mai slab primar de dupa '89. Cum vrea Adrian Dobre sa-i fraiereasca pe ploiesteni!
Planul diabolic ascuns al celui mai slab primar de dupa '89. Cum vrea Adrian Dobre sa-i fraiereasca pe ploiesteni!

Dupa lungi discutii aprinse pe tema termoficarii, ies la iveala informatii bine ascunse, pe care am vrea sa nu le credem reale. Daca in spatele usilor inchise, Adrian Dobre pare cel mai intelegator partener al grupului Veolia, fiind chiar cel care a propus discutii pe tema negocierii tarifului si parand capabil sa inteleaga ca e nevoie ca acest contract sa fie prelungit, iata ca, public, primarul are o cu totul alta atitudine. Atitudine care ii demasca scopul ascuns si pe care noi l-am identificat, intr-un final.

 

Pentru a castiga capital electoral, PNL si Adrian Dobre emit comunicate de presa "la minut", pe care le promoveaza pe Facebook (pe bani!), in care acuza ca toata lumea e impotriva lui. Incredibil este faptul ca ipostaza in care se plaseaza primarul Dobre este cea de salvator al Ploiestiului, numai ca realitatea din teren contrazice grav bolboroselile din asa-zisele comunicate de presa.

Revenind la negocierile cu Veolia si la planul diabolic, putem afirma ca Adrian Dobre joaca ruleta ruseasca. La negocieri pare deschis discutiilor, solicita oferta de tarif pentru prelungirea contractului, in mass-media cumpara spatiu pentru comunicate de presa care spun exact contrariul dar, in realitate, stie ca nu isi poate asuma ca Veolia sa plece din Ploiesti. Iar de aici nu are cum sa rezulte decat un singur lucru: Dobre joaca electoral pana in ultima clipa, speculand momentul si avand ocazia sa dea vina pe PSD-ALDE-PMP ca sustin negocierile de tarif, urmand sa accepte, intr-un final, pretul cerut de Veolia. Probabil va face asta in ultima zi, creandu-si, astfel, imaginea de martir care a facut tot posibilul sa ne salveze din gheara unora si altora, dar nu a reusit.

Problema cu planul diabolic al lui Dobre nu este doar una de imagine, ci si cat se poate de concreta: e posibil ca "in ultima zi" sa se trezeasca fara semnatura presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, cel care trebuie sa vizeze contractul si care i-a propus lui Adrian Dobre, in repetate randuri, sa conlucreze pentru a gasi o solutie in favoarea ploiestenilor.

Un alt aspect pe care Adrian Dobre il omite intentionat este acela ca la Ploiesti tariful gigacaloriei este printre cele mai mici din tara (ne referim la tariful de productie (vezi tabelul de mai jos), iar incapacitatea de a subventiona pretul cerut de Veolia la negocieri, 404 lei, este fix a lui, a primarului. Pentru ca tariful catre populatie sa fie unul decent, de 200-300 de lei, Primaria trebuie sa sustina diferenta, asa cum se intampla si in celelalte orase. Pentru cei care nu cunosc aceste detalii, precizam ca tariful de productie este X, iar cel platit de ploiesteni este X - subventia sustinuta de Primarie. La final, din 404 lei/gigacalorie, ploiestenii ar trebui sa plateasca aproximativ jumatate, adica o valoare mai mult decat rezonabila.

Din nefericire, in timp ce oamenii isi pun problema ca vor ramane fara apa calda si caldura, Adrian Dobre a ales sa joace ruleta ruseasca. Iarr asta spune multe despre intentiile sale reale, despre calitatea sa umana si despre respectul pe care il poarta ploiestenilor.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office