Cum l-a executat "Portocala" pe procurorul general Tiberiu Nitu, sa-i faca loc lui Lazãr: "Mi-a zis ca daca nu scriu despre Nitu, imi aresteaza copilul"

Publicat in Politica 23 Februarie 2019 1621 ori
Google+ WhatsApp
Cum l-a executat "Portocala" pe procurorul general Tiberiu Nitu, sa-i faca loc lui Lazãr: "Mi-a zis ca daca nu scriu despre Nitu, imi aresteaza copilul"
Cum l-a executat "Portocala" pe procurorul general Tiberiu Nitu, sa-i faca loc lui Lazãr: "Mi-a zis ca daca nu scriu despre Nitu, imi aresteaza copilul"

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza zilei", informații în premieră despre modul în care a fost pregătită execuția procurorului general Tiberiu Nițu.

"Pentru întâia dată într-o emisiune de televiziune, pentru prima dată în spațiul public din România, se prezintă planul de lichidare a procurorului general al României, Tiberiu Nițu în 5 pași.

Documentele, mărturiile, toate au fost strânse cu foarte multă atenție într-o perioadă lungă de timp, folosindu-se surse pentru a încerca să descoperim ce s-a întâmplat cu adevărat în această speță", a spus Mihai Gâdea.

În anul 2016, Tiberiu Nițu a fost nevoit să demisioneze de la conducerea PICCJ, după ce împotriva sa a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, pe motiv că ar fi beneficiat de coloană de la poliție și mașină cu girofar în deplasările sale.

După demisie, Nițu a fost înlocuit de Augustin Lazăr. La doi ani de la acel moment, Tiberiu Nițu a primit clasare în dosarul instrumentat de procurorii Ioan Amariei și Marius Bulancea.

DNA a anunțat în mai 2018, că față de fostul Procuror General al României Tiberiu Nițu s-a dispus soluția de clasare pentru acuzația de complicitate la abuz în serviciu, constatându-se că acesta nu a încălcat nicio lege atunci când a beneficat de escortă de la poliție.

sursa: captura Antena 3/ Sinteza zilei

Jurnalista Berta Popescu a arătat la "Sinteza zilei" motivarea ÎCCJ în care magistrații spun că în cazul lui Tiberiu Nițu nu există fapta și "fac praf" dosarul DNA și acuzațiile făcute la adresa fostului procuror general.

În plus, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție descoperă și că nici măcar una dintre dispozițiile protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și PÎCCJ în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale Poliției Rutiere nu are conținutul afirmat de către DNA.

Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova, a dezvăluit în emisiunea "Exces de putere" metodele de anchetare folosite de unii procurori ai DNA Ploiești, mai arată sursa citată. El a povestit cum a fost amenințat că-și va vedea fiul și mama la pușcărie dacă nu-l toarnă pe procurorul șef în funcție de la acea dată, Tiberiu Nițu.

"Trebuia să scriu două denunțuri - unul despre procurorul general Nițu. Denunțul mi l-a solicitat procurorul Negulescu, care nu era procurorul de caz. Era împreună cu un polițist de judiciară care nu era polițistul cu care lucra dânsul, ci lucra domnul Onea. Dânsul, în stilul caracteristic, cu copilul la ușă m-a amenințat, sub aspectul că va fi reținut și copilul meu, să dau un denunț față de domnul Tiberiu Nițu", a spus Constantin Ispas, la Antena 3.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office