Seful DNA: Au crescut achitarile, iar sesizarile au scazut cu 50%

Publicat in Politica 22 Februarie 2019 483 ori
Google+ WhatsApp
Seful DNA: Au crescut achitarile, iar sesizarile au scazut cu 50%
Seful DNA: Au crescut achitarile, iar sesizarile au scazut cu 50%

Procurorul sef al DNA, Nistor Calin, sustine ca 2018 a fost un an atipic pentru DNA, facand referire la revocarea Laurei Codruta Kovesi, la deciziile CCR, precum si la numarul mare de achitari.

"2018 a fost un an atipic pentru DNA. Comparativ cu 2015, numarul sesizarilor a scazut cu aproximativ 50%. Au scazut cu 19% dosarele de solutionat. Trimiterile in judecata au scazut semnificativ. Decizia CCR privind limitarea infractiunii de abuz in serviciu a continuat sa produca efecte asupra dosarelor inregistrate pe rolul DNA. Nu putem sa nu observam cresterea procentului de achitaro, oricum am calcula. Din analizele efectuate la nivelul DNA a rezultat ca standardelor de calitate tot mai inalte ale instantelor ar trebui sa le corespunda o exigenta pe masura din parte procurorilor de executie si a celor ierarhici superiori care trebuie sa verifice legalitatea", a declara Calin Nistor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office