Avocatul Aurelian Pavelescu: Daca ar merge la un psihiatru independent, Onea si Portocala l-ar ingrozi!

Publicat in Politica 23 Ianuarie 2019 472 ori
Google+ WhatsApp
Avocatul Aurelian Pavelescu: Daca ar merge la un psihiatru independent, Onea si Portocala l-ar ingrozi!
Avocatul Aurelian Pavelescu: Daca ar merge la un psihiatru independent, Onea si Portocala l-ar ingrozi!

Conduita profesionala si personala a unor magistrati poate fi o problema de securitate nationala, in conditiile in care nimeni nu are garantia ca judecatorii si procurorii sunt testati psihologic asa cum trebuie. Este concluzia care se desprinde dintr-o luare de pozitie a avocatului Aurelian Pavelescu (foto 2), din Baroul Bucuresti.

Intr-un comentariu publicat pe Facebook luni, 21 ianuarie 2019, maestrul Pavelescu aduce in discutie comportamentul cel putin bizar care i-a adus in atentia opiniei publice, de exemplu, pe procurorii de la DNA Oradea (condusi pana recent de Ciprian Man), pe cei de la DNA Ploiesti (in frunte cu Lucian Onea si Mircea Negulescu), pe fosta sefa a DNA Laura Kovesi, ba chiar si pe insusi Procurorul General Augustin Lazar. In legatura cu acesta din urma, Pavelescu invoca interviul acordat luni seara de catre seful PICCJ televiziunii Digi 24, in care se remarca mimica si inflexiunile vocii lui Lazar (gasiti inregistrarea la finalul articolului).

Astfel, spune avocatul Pavelescu, testarea psihologica superficiala a magistratilor lasa loc de abuzuri precum cele comise la Oradea si la DNA Ploiesti, unde Lucian Onea, zis „Lucica”, a inventat denuntatori falsi impotriva fostei sefe AEP Ana-Maria Patru (prin fabricarea a trei martori protejati, cand in realitate singura denuntatoare era fondatoarea Siveco Irina Socol), iar Mircea Negulescu, poreclit „Portocala”, a pus-o sub control judiciar pe deputata PSD Andreea Cosma doar pentru ca aceasta nu-i raspunsese avansurilor.

Redam postarea completa a lui Aurelian Pavelescu:

Ii cer lui Tudorel Toader sa schimbe testele psihologice pentru magistrati si sa aduca specialisti care sa-i controleze! Aceasta, da, chestiune de securitate nationala! Nu este o gluma deloc!

L-am vazut in aceasta seara (n.r. luni seara) pe Augustin Lazar, asa-zisul Procuror General al Romaniei, intr-un interviu luat de Cosmin Prelipceanu, un interviu in care statul paralel intreba, statul paralel raspundea. Nu doar ca ii lipsea coerenta in vorbire, nici macar nu discut despre limbajul juridic, dar omul se schimonosea, radea si se intrista in acelasi timp de propriile vorbe, pe care cu mirare si le descoperea abia dupa ce le spusese!

Si am inteles unde este cheia rezovarii situatiei tragice in care se afla acum natiunea:

Daca ar merge la un psihiatru independent, Lazar, Onea, Portocala zis Negulescu, Man, Ardelean, Uncheselu, Kovesi si cei foarte multi pe care i-am vazut sau nu, din aceeasi mare echipa, l-ar ingrozi, oare? As da orice sa vad rezultatele testelor.

Va dati seama in ce capcana am cazut? Cum am fost intr-atat de naivi sa comentam, sa analizam, sa zicem despre Constitutie si drept, despre libertati, inainte sa fi solicitat o asemenea expertiza? Stiu ca magistratii sunt nevoiti sa faca niste teste psihologice: cine sunt cei care le fac? Cum sunt aceste teste, ce relevanta reala au in legatura cu competentele procurorilor si judecatorilor?

Dau cateva exemple din mii: Onea a avut ideea ca unui denuntator sa-i mai acorde in acelasi dosar si alte doua identitati - protejate -, pentru a fi nu doar o persoana, ci mai multe, in asa fel incat judecatorul sa creada ca exista mai multe marturii! Pentru a distruge un om fara a avea probe! Este o chestiune de normalitate, psihologic vorbind? Dar Portocala, care dadea control judiciar pentru ca s-a indragostit de o femeie si, pentru a o convinge, a folosit instrumentul penal? Va dati seama ce pasiune, ce dragoste, cata daruire? Omul poate fi numit normal la cap? Dar Ardelean de la Oradea, care spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata privata pentru ca vorbea in sediul DNA despre cum sa-i sperie pe judecatori cu dosare fabricate? Va dati seama ca omul confunda viata privata cu profesia de procuror, DNA fiind un fel de mama, tata sau bunicuta? Psihologic, este ok?

Ce sa mai vorbim, domnule Ministru, domnule Toader, despre drept, legi, despre ”quod nullum est, nullum producit effectum”, ”ad absurdum”, ”specialia generalibus derogant”, ”ex nunc”, ”ex tunc” si alte asemenea? Hai sa pornim de la lucruri mult mai simple si mai utile: sa schimbam testele psihologice pentru magistrati, sa angajam medici specializati carora sa li se ofere protectie (altfel existand pericolul arestarii) si sa vedem daca nu cumva aveti foarte multi nebuni in sistem!

Si cat mai repede! S-a dovedit stiintific, ca multi dintre ei sunt contagiosi, de unde si epidemia care sporeste de la o zi la alta!

Iata interviul video al lui Lazar invocat de Pavelescu:

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office