Document BOMBĂ: Procurorii DNA îngroapă adânc probele colaborării cu SRI, în baza protocoalelor

Publicat in Politica 23 Ianuarie 2019 362 ori
Google+ WhatsApp
Document BOMBĂ: Procurorii DNA îngroapă adânc probele colaborării cu SRI, în baza protocoalelor
Document BOMBĂ: Procurorii DNA îngroapă adânc probele colaborării cu SRI, în baza protocoalelor

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

 

Curtea Constituțională a României anunță că parchetele și instanțele judecătorești sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI.

Jurnalistul Ionuț Cristache a prezentat, în cadrul emisiunii ”România 9”, un răspuns al Secției de Combatere a Corupției din cadrul DNA, un document, răspuns la o solicitare a unui avocat, în care se arată că procurorii vor pune la dispoziție actele de urmărire penală efectuate în baza protocolului cu SRI doar dacă sunt identificate foarte precis dosarul și actul prin care s-a efectuat colaborarea cu SRI.

Documentul ne arată că procurorii DNA au evidențe doar pe hârtie și este posibil ca în anumite cazuri, dacă avocații vor face contestație în anulare invocând faptul că cercetarea penală s-a făcut ilegal prin prisma faptului că SRI a intervenit, aceștia să nu le poată obține pentru că nu vor cunoaște exact care sunt situațiile în care s-a colaborat cu SRI.

Este posibil ca, în viitor, procurorii DNA să speculeze această situație și la anumite procese să nu poată fi admisă contestația în anulare pentru că nu se poate dovedi exact care a fost rolul SRI.

content-image

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office